Protecţia oferită de vaccinul anti-COVID de la Moderna scade în timp STUDIU

Protecţia oferită de vaccinul anti-COVID de la Moderna scade în timp STUDIU

Serul anti-COVID produs de compania Moderna îşi diminuează eficacitatea în timp

Datele unui studiu extins pe vaccinul propriu anti-COVID-19 realizat de Moderna Inc arată că protecţia scade în timp.

Ştiri pe aceeaşi temă

Studii recente au sugerat că vaccinul produs de Moderna ar fi mai bun decât cel similar produs de Pfizer şi de partenerul său german, BioNTech SE, în ceea ce priveşte menţinerea eficienţei pe parcursul timpului, scrie Agerpres.
 
Diferenţa ar fi fost legată de doza mai ridicată de ARN mesager (mARN) din vaccinul Moderna şi de intervalul uşor mai mare dintre prima şi cea de-a doua inoculare.
 
O analiză publicată miercuri de compania Moderna arată însă că lucrurile nu stau aşa: Se pare că protecţia oferită persoanelor imunizate în urmă cu 13 luni e mai mică, în comparaţie cu cele imunizate acum 8 luni. Analiza urmează să fie supusă evaluării specialiştilor independenţi. 
 
Moderna a aplicat la 1 septembrie o solicitare pentru obţinerea autorizaţiei pentru o a treia doză de rapel pentru vaccinul său, din partea Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările