Producţia românească de cireşe de mai este aproape distrusă. Cu cât se vinde un kilogram

Producţia românească de cireşe de mai este aproape distrusă. Cu cât se vinde un kilogram

FOTO Shutterstock

Producţia româneasă de cireşe de mai a avut de suferit în acest an. Momentan în pieţe găsim doar cireşe aduse din afara ţării. Preţurile sunt ceva mai mici. Dacă la început un kilogram de cireşe ajungea chiar până la 200 de lei, acum preţurile au mai scăzut. Un kilogram de cireşe costă între 25-40 de lei.

Cei care au livezi susţin că au fost afectaţi de vremea rece. Astfel, în ultimele luni, foarte multe flori s-au scuturat, iar recolta este mică, conform observatornews.ro.

Pe lângă cireşii de mai, agricultorii spun că vremea rea, ploile, îngheţul au mai afectat prunii, piersicii şi caişii.

Sute de tone de cireşe vor rămâne neculese în Cotnari, judeţul Iaşi. Din cauza ploilor fructele, pe care oamenii le vindeau italienilor care fac cireşe confiate, s-au crăpat şi nu au căutare la export.

În comuna Cotnari sunt aproximativ 800 de hectare de livezi cu cireşi. Dacă în anii anteriori kilogramul de cireşe se vindea cu aproximativ 3 lei, acum preţul mic şi teama de capriciile vremii îi fac pe producători să se gândească să renunţe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările