Preotul catolic Francisc Doboş: Să nu port mască şi să spun că Dumnezeu mă protejează poate deveni o aroganţă spirituală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul catolic Francisc Doboş FOTO Arhivă personală Francisc Doboş
Preotul catolic Francisc Doboş FOTO Arhivă personală Francisc Doboş

Părintele Francisc Doboş, fost purtător de cuvânt al Bisericii Romano-Catolice din România, afirmă că poartă mască din iubire faţă de aproapele. „Să nu port mască şi să spun că Dumnezeu mă protejează poate deveni de o aroganţă spirituală destul de mare”, transmite preotul catolic.

„Ştim cum se transmite un virus. (…) Noi ne dăm seama că există unele măsuri, pe care, cu mintea şi cu ştiinţa, există modalităţi prin care putem încerca să împiedicăm. (…) A purta mască nu este despre mine, port mască din iubire faţă de aproapele. Dacă cumva ajung eu să fiu purtător de virus, nu am o responsabilitate? Purtând mască, eu încerc să-i protejez pe oamenii cu care intru în contact”, a declarat Francisc Doboş, într-un interviu la Europa FM.

Părintele Francisc Doboş este de părere că trebuie să facem tot ceea ce ţine de noi pentru a ne proteja şi pentru a-i menţine în siguranţă şi pe cei din jurul nostru.

„Să nu port mască şi să spun că Dumnezeu mă protejează poate deveni de o aroganţă spirituală destul de mare. Este ca şi cum îl ispitesc pe Dumnezeu. (…) Masca, spălatul pe mâini, nu sunt doar instrumente umane, sunt şi de natură spirituală, pentru că implică iubirea şi răbdarea mea faţă de aproape”, a mai spus părintele Francisc Doboş.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite