Peste 70% dintre şcoli vor funcţiona cu prezenţă fizică săptămâna viitoare. În Bucureşti, doar 15 % prezenţă online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Peste 71,8% dintre şcolile din întreaga ţară vor funcţiona săptămâna viitoare cu activitate faţă în faţă, având în vedere rata de vaccinare de peste 60% în rândul personalului din unităţile de învăţământ, a anunţat vineri Ministerul Educaţiei.

În urma centralizării datelor raportate de inspectoratelor şcolare judeţene, în săptămâna 15-21 noiembrie 2021, unităţile de învăţământ, inclusiv palatele copiilor, cluburile nv copiilor, cluburile sportive şcolare, vor funcţiona astfel:

- Număr unităţi cu activitate faţă în faţă: 12.882 (71,86%);

- Număr unităţi de învăţământ integral în sistem online ca urmare a ratei de vaccinare mai mică de 60%: 4.983 (27,8%);

- Număr unităţi cu activitatea integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unităţii şi aprobare ISJ/ISMB): 55 (0,31%);

- Număr unităţi de învăţământ integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 6 alin. 2 din ordinul comun (cel puţin 50% din nr. de clase suspendate): 6 (0,03%);

- Număr unităţi de învăţământ integral în sistem online ca urmare a aplicării art. 6 alin. 9 din ordinul comun (anchetă DSP, hotărâre CJSU): 0.

Lista unităţilor de învăţământ (cu personalitate juridică şi structuri arondate), incluzând ratele aferente de vaccinare ale personalului, va fi disponibilă integral pe edu.ro, sâmbătă, 13 noiembrie, în prima parte a zilei, se menţionează în comunicatul Ministerului Educaţiei.

În Capitală, 15 % din unităţi, în online

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a afişat, vineri, lista unităţilor de învăţământ care îşi vor desfăşura activitatea online în perioada 15-19 noiembrie. În total, sunt 98 de unităţi de învăţământ, atât publice, cât şi private care vor fi în online, adică 15% din unităţile de învăţământ din Capitală.

Dintre acestea, în 89 nu s-a atins încă pragul de 60% din personal vaccinat anti-COVID. Nouă unităţi de învăţământ publice au solicitat să rămână în online, între acestea se află şi Colegiul Naţional „Sfântul Sava”, care are peste 88% din personal vaccinat.

În lista publicată de ISMB, nicio unitate de învăţământ din Bucureşti nu a solicitat trecerea întregii activităţi în online din cauza infectărilor cu COVID, după prima săptămână de la reluarea cursurilor.

În Capitală sunt acreditate 649 de unităţi de învăţământ preuniversitar, publice şi private.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite