Persoanele care lucrează de acasă nu sunt eficiente şi productive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele care lucrează de acasă nu sunt la fel de eficiente care cele care merg la birou FOTO Fotolia
Persoanele care lucrează de acasă nu sunt la fel de eficiente care cele care merg la birou FOTO Fotolia

Munca de acasă pare serviciul ideal pentru cele mai multe persoane care vor un program de muncă flexibil şi care vor să evite drumurile către biroul într-un trafic aglomerat. Cu toate acestea, aproapte 65% dintre cei care lucrează de acasă spun că simt lipsa relaţiilor profesionale.

Un studiu recent referitor la munca de acasă arată că 64% dintre respondenţii resimt mai ales lipsa relaţiilor profesionale, potrivit Digi24.

„Haideţi să ne gândim la factorii disturbatori, de la vecinul care s-a gândit să dea cu bormaşina, de la copilul care plânge, căţelul care latră, canapeaua care ne poate face cu ochiul. Există o lipsă de comunicare şi socializare cu cei din jur, faptul că lucrăm de acasă poate să ne afecteze chiar şi fizic”, a declarat Ramona Iacob, reprezentantul companiei care a realizat studiul.

„Este foarte probabil ca lipsa unor trăsături de personalitate foarte clare ca organizarea riguroasă, focusul pe scop foarte bine pus la punct, persoana respectivă să nu fie la fel de productivă şi de eficientă la munca acasă”, a explicat psihologul Cristina Fulop.

Pe de altă parte, persoanele care merg zilnic la birou cred că un loc de muncă de acasă este o variantă ideală. „Eşti acasă, nu stă nimeni pe capul tău”, a declarat o tânără.

Pentru persoane care lucrează pe cont propriu există o soluţie de compromis, respectiv un birou închiriat pentru câteva ore săptămânal.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite