Osemintele Reginei Elena vor fi aduse din Elveţia şi vor fi înhumate la Curtea de Argeş. Se vor organiza funeralii naţionale

Osemintele Reginei Elena vor fi aduse din Elveţia şi vor fi înhumate la Curtea de Argeş. Se vor organiza funeralii naţionale

Custodele Coroanei, Majestatea Sa Margareta, a decis aducerea rămăşiţelor pământeşti ale bunicii sale, Regina Elena, la Curtea de Argeş, unde vor fi înhumate în Noua Catedrală Arhiepiscopală, pe 19 octombrie. Potrivit ştiriletvr.ro, vor fi organizate funeralii naţionale, iar Regina Mamă Elena va fi înmormântată alături de fiul său, Regele Mihai.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elena este singura regină a României înmormântată în afara ţării, la cimitirul din Lausanne, Elveţia.
 
Prin aducerea osemintelor se va îndeplini dorinţa Regelui Mihai de a-şi dormi somnul de veci lângă mama sa, informează Familia Regală. 
 
Regina-Mamă Elena a României
 
La 3 mai 1896, a venit pe lume, la Palatul Tatoi, lângă Atena, Regina-Mamă Elena a României, mama Regelui Mihai I. Alteţa Sa Regală Principesa Elena a Greciei şi a Danemarcei a fost fiica Regelui Constantin I al elenilor şi a Reginei Sofia (născută Principesă Imperială a Prusiei).
 
A fost sora Regilor George al II-lea, Alexandru şi Pavlos ai Greciei. S-a căsătorit la Atena, la 10 martie 1921, cu Principele Moştenitor Carol, de care a divorţat la 21 iunie 1928. În 1940 a devenit Regina-mamă a României. A murit în ziua de 28 noiembrie 1982, la Lausanne.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările