O nouă tranşă, de peste 200.000 de doze, de vaccin AstraZeneca ajunge în România

O nouă tranşă, de peste 200.000 de doze, de vaccin AstraZeneca ajunge în România

Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 3.165.200 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

O nouă tranşă de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca), de peste 200.000 de doze, soseşte marţi în ţară, a anunţat Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Ştiri pe aceeaşi temă

"208.800 doze de vaccin Vaxzevria vor ajunge mâine, 22 iunie, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră", a transmis, luni, CNCAV. 

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman. 

Până în prezent, ţara noastră a recepţionat 3.165.200 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând din 15 februarie, 835.780 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările