Noua tulpină a coronavirusului devine predominantă în toată ţara. Ce spune Raed Arafat despre posibilitatea unui lockdown total

Noua tulpină a coronavirusului devine predominantă în toată ţara. Ce spune Raed Arafat despre posibilitatea unui lockdown total

Foto: Arhivă Adevărul

Ţara noastră se confruntă cu riscul răspândirii mai rapide a virusului din cauza noii tulpini care devine predominantă peste tot, de aceea toate localităţile ţării sunt monitorizate, a anunţat, sâmbătă, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit acestuia, unde se vor impune măsuri locale sau zonale de carantină acestea vor fi luate, în caz contrar, am putea ajunge la măsuri mai drastice pe plan naţional, informează News.ro.
 
Şeful DSU a declarat, sâmbătă, la Digi 24, că media naţională de infectări ”este în jur la 3 la mie, 2,90 – 3 la mie”, însă nu este ”pe masă” în acest moment discuţia despre un lockdown total.
 
”Trebuie să se înţeleagă peste tot (...) în mâna noastră stă dacă continuăm să creştem incidenţa şi să trebuiască să luăm măsuri de limitare a circulaţiei (...) De noi depinde acest lcuru. Ne confruntăm cu riscul răspândirii mai rapide din cauza noii tulpini care devine din ce în ce predominantă peste tot şi un sistem sanitar care oricum este aglomerat în acest moment”, a afirmat Arafat.
 
Şeful DSU consideră că ”depinde de noi unde vom ajunge şi dacă vom ajunge să mai luăm măsuri de carantinare”.
 
Municipiul Timişoara va intra în carantină, de duminică noapte, după ce rata de infectare a depăşit 7 la mie. Raed Arafat a precizat că următorul mare municipiu are o incidenţă mai mică cu 2 procente.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările