Nouă propunere de lege pentru a descuraja înmatricularea maşinilor mai vechi de 15 ani

Nouă propunere de lege pentru a descuraja înmatricularea maşinilor mai vechi de 15 ani

Foto Facebook

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţă că Ministerul Transporturilor lucrează la o "propunere de descurajare" a înmatriculării autovehiculelor mai vechi de 15 ani, care sunt mai poluante, acesta afirmând că nu va fi vorba despre o taxă şi că ministrul Transporturilor va fi cel care pune la punct acest proiect.

Ştiri pe aceeaşi temă

"În momentul de faţă există această intenţie venită din partea Ministerului Transporturilor în ideea de a transforma circulaţia pe drumurile publice şi pe noile tronsoane de autostrăzi într-un transport mai puţin poluant. Se discută despre maşinile mai vechi de 15 ani, este o primă analiză, o primă discuţie tot la Ministerul Transporturilor, aşteptăm să vină domnul Drulă cu aceste reforme. Este o propunere de descurajare a înmatriculării maşinilor mai vechi de 15 ani, este stadiul la care am văzut eu reforma, nu am mai multe detalii”, a afirmat ministrul Mediului, marţi seară, la Digi 24. 
 

Nu e vorba despre o taxă

El a menţionat că acest lucru se va face "nu prin taxă nouă”, în contextul în care Guvernul a anunţa că nu intenţionează introducerea de noi taxe. "Ştiu că în reforma pe transporturi s-a propus inclusiv acest lucru către Comisie, s-a discutat şi în şedinţele pe care le-au avut cu Comisia (Europeană - n.r.) pe reforma pe transporturi”, a afirmat ministrul Mediului. 
 
El a explicat că va exista pentru prima dată în România "o relaţie directă între o taxă plătită şi poluarea cauzată de acel mijloc de transport", subliniind că nu va fi vorba despre taxă de poluare, dar o măsură care va avea "un impact şi asupra reducerii poluării”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările