Noile condiţii de intrare în Bulgaria, începând de astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Wikipedia
FOTO Wikipedia

Autorităţile bulgare au revizuit condiţiile de intrare în Bulgaria, în contextul pandemiei de COVID-19, iar noile măsuri se aplică începând de astăzi, astfel că românii trebuie să prezinte la frontieră anumite documente, a anunţat luni Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Până acum, românii puteau merge în Bulgaria fără a avea nevoie de alte documente în afara celor de călătorie. Conform noilor prevederi, cetăţenii români care sosesc din România (menţinută în zona verde) pot intra în Bulgaria cu condiţia prezentării, pe lângă documentele de călătorie, a unuia dintre următoarele documente:

un certificat digital european COVID-19 care atestă vaccinarea sau un document similar;

un certificat digital european COVID-19 care atestă vindecarea sau un document similar;

un certificat digital european COVID-19 care atestă testarea sau un document similar.

Categoriile exceptate

Printre categoriile de persoane exceptate de la cerinţa prezentării de documente COVID-19 la intrarea în Bulgaria se află persoanele care tranzitează această ţară, în cazul în care se garantează părăsirea imediată a teritoriului acestui stat, precum şi copiii cu vârsta de până la 12 ani.

Cetăţenilor români le este permisă intrarea pe teritoriul R. Bulgaria numai prin puncte de trecere a frontierei unde se află personal medical bulgar. Astfel, din România se poate intra pe teritoriul statului vecin, prin:

P.T.F. Giurgiu - Ruse, judeţul Giurgiu

P.T.F. Calafat - Vidin, judeţul Dolj

P.T.F. Bechet – Oriahovo, judeţul Dolj

P.T.F. Turnu Măgurele - P.T.F. Somovit-Nikopol, judeţul Teleorman

P.T.F. Vama Veche - Durankulak, judeţul Constanţa.

Statele Unite, Kosovo, Israel şi Macedonia de Nord, scoase de UE de pe lista ţărilor sigure 

Guvernele Uniunii Europene (UE) au convenit luni să înlăture SUA şi alte cinci ţări de pe lista UE a statelor sigure pentru călătorii, ceea ce înseamnă că vizitatorii din aceste ţări probabil se vor confrunta cu restricţii mai aspre, precum teste şi perioade de carantină, transmite Reuters. Kosovo, Israel, Muntenegru, Liban şi Macedonia de Nord au fost şi ele scoase de pe lista ţărilor sigure pentru călătorii. Rolul listei este să unifice regulile de călătorie în blocul comunitar, deşi nu este obligatorie pentru statele individuale ale UE, care sunt libere să-şi stabilească propriile politici la frontiere.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite