Ministerul Sănătăţii va încasa dividende de 9,45 milioane lei de la Antibiotice Iaşi

Ministerul Sănătăţii va încasa dividende de 9,45 milioane lei de la Antibiotice Iaşi

FOTO Mediafax

Antibiotice Iaşi (simbol bursier ATB), unul din cei mai importanţi producători români de medicamente generice, va distribui dividende de 9,45 milioane lei acţionarului său majoritar, Ministerul Sănătăţii, din profitul net realizat anul trecut, potrivit unei decizii aprobată joi de acţionarii companiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Societatea de stat a realizat anul trecut un profit net de 33,55 milioane lei şi venituri din vânzări în sumă de 336,9 milioane lei. Acţionarii au aprobat în şedinţa de joi un dividend brut de 0,026 lei pe acţiune, dat plăţii fiind 14 septembrie.
 
Ceilalţi acţionari, persoane fizice şi juridice, vor încasa dividende de 8,37 milioane lei din profitul net raportat anul trecut. Acţionarii au aprobat totodată contractarea unui credit de investiţii de 15,4 milioane euro pe zece ani de la UniCredit Bank.
 
Acţionarul majoritar a companiei este Ministerul Sănătăţii, cu 53,01% din acţiuni, în timp ce SIF Oltenia deţine 14,41% din capital. Compania estimează un profit net de 29,5 milioane lei în acest an, în scădere cu 12% faţă de rezultatul net preliminar realizat anul trecut, de 33,5 milioane lei.
 
Investiţiile planificate în acest an se ridică la 116,3 milioane lei, de circa trei ori mai mari faţă de cele realizate anul trecut, de 41,01 milioane lei. Acestea vor fi direcţionate în realizarea unei capacităţi noi pentru producţia de unguente şi supozitoare, în modernizarea şi retehnologizarea fluxurilor de producţie şi a instalaţiilor, precum şi în mărirea capacităţii de depozitare a materiilor prime.
 
Compania şi-a bugetat totodată venituri totale de 361 milioane lei, în creştere cu peste 3% faţă de cele de anul trecut. Antibiotice Iaşi are aproximativ 1.400 de salariaţi şi o valoare de piaţă de 357,15 milioane lei.Portofoliul companiei numără 148 de medicamente generice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările