Michel Sounalet, arestat la Iasi pentru pedofilie, a executat 37 de ani de inchisoare pentru jaf armat

Cetateanul francez Michel Sounalet (67 de ani), arestat la Iasi la 19 octombrie, sub acuzatiile de corupere de minori si perversiuni sexuale cu minori, este "rechin" al puscariilor. In urma cu 47 de

Cetateanul francez Michel Sounalet (67 de ani), arestat la Iasi la 19 octombrie, sub acuzatiile de corupere de minori si perversiuni sexuale cu minori, este "rechin" al puscariilor. In urma cu 47 de ani, acesta recunoscuse in fata anchetatorilor francezi ca, in anii '50, participase la mai multe jafuri in bancile de pe teritoriul Frantei. Drept rasplata, judecatorii l-au condamnat la temnita pe viata. Amnistiat in anul 1992, dupa 37 de ani de inchisoare, Michel Sounalet a incercat sa se reabiliteze participand la diferite actiuni umanitare, printre care sprijinul acordat orfanilor din Rwanda, apoi celor din Kosovo si, incepand cu anul 1996, celor din comuna ieseana Popricani, loc unde-si stabilise si resedinta. Conform paginii web a postului francez de televiziune France 3, descoperire facuta de o gazeta ieseana, crainicul TV a afirmat: "Jean Louis Machuron, fost presedinte al organizatiei "Farmacisti fara Frontiere" (n.r. - organizatie al carei membru a fost, pana in 1996, si Sounalet) considera ca este vorba despre o "veritabila manevra de culise"", referire la faptul ca arestarea la Iasi a francezului Sounalet ar fi consecinta unei inscenari ticluite de cei sase orfani care au depus plangere impotriva filantropului. Michel Sounalet a respins inca de la inceputul investigatiilor acuzatiile aduse de anchetatorii ieseni. Ieri dupa-amiaza, in prezenta avocatului angajat, in cladirea Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi, filantropul a acordat un interviu unui post francez de televiziune.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările