Medicul Rafila: „Probabil spre sfârşitul lunii aprilie vom avea mii de cazuri de COVID-19 zilnic”

Medicul Rafila: „Probabil spre sfârşitul lunii aprilie vom avea mii de cazuri 
de COVID-19 zilnic”

Rafila avertizează privind creşterea numărului de cazuri privind COVID-19 FOTO Eduard Enea

Medicul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii de Microbiologie, a declarat că odată cu creşterea capacităţii de testare, numărul persoanelor depistate pozitiv cu noul coronavirus va creşte, iar până la finalul lunii aprilie este posibil să fie înregistrate peste o mie de cazuri zilnic de COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rafila a declarat că numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus va creşte, aşa că este nevoie de o procedură clară pentru personalul medical, pentru a evita infectarea medicilor.

„Odată cu mărirea capacităţii de testare va creşte şi numărul de cazuri. Cred că o să fie mai mult de 10.000 de cazuri chiar şi cu aceste restricţii. Important este dacă o să discutăm de sute de cazui zilnic sau de mii de cazuri noi zilnic. Probabil spre sfârştiul lunii aprilie se va ajunge la mii de cazuri zilnic”, a declarat Rafila, conform digi24.ro.

Preşedintele Societăţii de Microbiologie consideră că situaţia de la Suceava, unde a izbucnit un focar de infecţii cu coronavirus şi zeci de medici au fost infectaţi, s-ar putea repeta şi în alte spitale. „Situaţia de la Suceava care se va replica şi în alte spitale mari. Trebuie să găsim soluţii pentru că îngrijirea se face cu personal medical. Cred că trebuie să stabilim proceduri în care personalul medical asimptomatic să poată lucra în spital şi eventual să fie cazaţi într-un hotel. Încă nu e implementată procedura.  Personalul va fi împărţit în două trei echipe care nu se intersectează între ele şi riscul de transmitere de la o echipă la alta scade. Un sistem 12/24 ore ar fi cel mai aplicabil”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Situaţia României este asemnătoare cu cea a Italiei sau Franţei, unde personalul medical a fost afectat de COVID-19.

„Deja suntem în situaţia Italiei sau Franţei ca proces. Noi avem acum aproape 1000 de persoane confirmate şi 100 de persoane din rândul personalului medical. Şi în Franţa şi în Italia 10% din personalul medical este infectat. La noi ciferele sunt mai mici pentru că suntem cu două sau trei săptămâni decalaj faţă de ei. Şi acolo a fost personal medical care s-a îmbolnăvit încă de la început”, a completat Rafila.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: