Medicul Octavian Jurma: „Nimic nu mai poate schimba ceea ce ne aşteaptă în următoarele două săptămâni“

Medicul Octavian Jurma: „Nimic nu mai poate schimba ceea ce ne aşteaptă în următoarele două săptămâni“

Cercetătorul Octavian Jurma reaminteşte că măsurile luate azi vor avea efect peste 14 zile

Cercetătorul Octavian Jurma îşi mărturiseşte într-o postare pe reţeaua de socializare durerea şi revolta în faţa valului 4 al pandemiei care urmează să devină un tsunami.

Ştiri pe aceeaşi temă

 „Ce durere să asişti neputincios la suferinţa poporului tău! Mi-a rămas în minte mama care întreba la o emisiune ce va face cu copilul dacă şcoala trece în online şi ea nu poate rămâne acasă pentru că îşi va pierde slujba… Le puteam avea pe toate, şi şcoala şi munca şi distracţia, dar nu ne-am vaccinat şi le-am pierdut pe toate, pentru că i-am crezut când s-au jurat că pandemia a trecut“, scrie cercetătorul.

„Tragediile de azi şi de mâine nu mai pot fi rezolvate“

Jurma atrage atenţia că, în situaţia în care ne aflăm, doar un miracol ne mai poate salva. „Să ne rugăm personal lui Dumnezeu să ne salveze ţara, că mulţi din slujitorii săi propovăduiesc adevărul în biserică, dar îl neagă în afara ei. Nimic nu mai poate schimba ceea ce vine în următoarele două săptămâni, nimic. Tragediile de azi şi de mâine nu mai pot fi rezolvate cu măsuri luate cu gândul la alegeri şi funcţii. Tot ce putem face azi e să schimbăm ceea ce se va întâmpla peste 14 zile. Trebuie să alocăm azi resursele şi să luăm azi măsurile care vor rezolva problemele care vor apărea peste 14 zile sau efortul va fi îngropat de pandemie a doua zi. Iar măsurile vor fi foarte dureroase şi resursele necesare uriaşe sau mai bine nu le luăm deloc, măcar negaţioniştii să fie fericiţi când ţara arde“, adaugă cercetătorul.

„De data asta, medicilor le va fi mult mai greu“

Octavian Jurma subliniază că, în valul 4, medicilor din spitale aflaţi în prima linie le va fi mult mai greu: „Au fost pârjoliţi de 3 valuri şi s-au întors prea puţin odihniţi din concediu doar ca să afle că o vor lua de la capăt în condiţii mai proaste cu o boală mai gravă şi resurse mai puţine. Dar de data asta, medicilor le va fi mult mai greu şi vor avea mult mai puţină recunoştinţă“.

La noi, adaugă cercetătorul, medicii nu sunt aplaudaţi când se întorc obosiţi acasă: „Faptele lor bune nu rămân nepedepsite în dictatura negaţionistă din România. Ei sunt huliţi şi jigniţi de o minoritate tot mai agresivă pentru care ignoranţa a devenit un titlu de mândrie. Nu au recunoştinţă nici din partea pacienţilor agresivi pe care se străduiesc să îi salveze de o boală pe care mulţi o neagă, chiar şi când rămân fără suflare. La noi medicii nu sunt răsplătiţi cu afişe şi panouri prin care reprezentanţii publicului să exprime recunoştinţa publicului pe care pretind că îl reprezintă“.

Jurma se îndoieşte însă că actualii politicieni, prinşi în febra alegerilor de partid, mai au capacitatea de a se uita la ceea ce urmează să ne lovească peste 14 zile. „Colonelul Gheorghiţă pare singurul oficial care a ales să lupte până la capăt de partea adevărului şi să se scufunde cu corabia vaccinării în loc să o abandoneze“, conchide medicul. 

Poate când vom îndura destul şi vom decide că vom face TOT ceea ce trebuie ca să învingem pandemia, nu doar ceea ce ne convine, poate că atunci vom ieşi cu adevărat din criză.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările