Marea Britanie, preferată de tinerii români în căutare de muncă. „Daily Mail“ ilustrează ştirea cu o poză cu doi romi într-o tabără din Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marea Britanie ar fi prima alegere a românilor care ar dori să se angajeze în străinătate, după eliminarea restricţiilor de pe piaţa muncii, arată un sondaj al IRES.

Potrivit studiului, un sfert din respondenţii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani ar alege un job în Marea Britanie, dacă restricţiile pe piaţa muncii ar urma să fie eliminate de pe 1 ianuarie. Astfel, Marea Britanie a întrecut Germania în rândul destinaţiilor populare pentru tinerii români care ar dori să emigreze.

26% din respondenţi se arată foarte interesaţi să lucreze în străinătate, iar Marea Britanie ar fi prima lor alegere.

"Nu este nicio îndoială că dacă tinerii români ar veni aici ar fi muncitori, talentaţi, dar ar creşte presiunea asupra cererii de locuinţe şi asupra infrastructurii", a declarat parlamentarul britanic James Clappison.

Potrivit "Sunday Times", 720.000 de persoane din România ar fi interesate să lucreze în Marea Britanie.

"The Daily Mail", cotidianul britanic care s-a remarcat până acum printr-o politică populistă şi care se opune liberalizării pieţei muncii din Marea Britanie ilustrează materialul despre sondajul IRES cu o poză care ilustrează două persoane de origine romă, într-un parc din Londra,

"Marea Britanie ar fi prima opţiune a tinerilor români, cum ar fi aceştia dintr-o tabără din Marble Arch. Studiul creşte îngrijorarea că sute de mii de români ar putea veni în Marea Britanie", se arată în explicaţia foto de pe "The Daily Mail".

Imaginea este cea de mai jos.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite