Epidemiolog: Impunerea restricţiilor abia de luni ne va costa multe vieţi. E ca şi cum i-ar fi invitat pe oameni la distracţie şi infectare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jurma

Epidemiologul Octavian Jurma consideră că impunerea restricţiilor abia de luni, deşi acestea ar fi trebuit aplicate încă din luna septembrie, ne va costa multe vieţi, cu atât mai mult cu cât excepţia de la restricţii a acestui weekend seamănă cu un îndemn la distracţie.

„Acest weekend va avea probabil cel mai ridicat risc de infectare din ultimele săptămâni pentru că stimulează artificial socializarea, fiind ultimul în care ni se permite să socializăm fără nicio restricţie de parcă am fi la 0.5 la mie nu la 10.5 la mie. E posibil ca acest weekend să fie motivul pentru care vom mai sta în acest infern încă o săptămână”, spune dr. Jurma, pe Facebook.

Medicul epidemiolog spune că autorităţile au decis luarea restricţiilor de luni, aceleaşi care au recunoscut că unele măsuri sunt motivate strict politic, „cum este probabil şi alegerea zilei de luni care conţine implicit şi invitaţia:<profitaţi de ultimul weekend de distracţie şi infectare liberă>”.

Medicul îi sfătuieşte pe români să intre deja în carantină personală şi să nu se lase amăgiţi de iluzia că lucrurile sunt aşa de bune încât mai putem aştepta până luni „cu măsuri care trebuiau luate încă din septembrie”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite