Două paturi disponibile la ATI pentru bolnavii de COVID-19 în România

Două paturi disponibile la ATI pentru bolnavii de COVID-19 în România

În România există la acest moment două paturi libere la ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19 în Bihor şi Satu Mare, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

La nivel naţional există o rezervă operaţională de 149 paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19. 
 
Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale. 
 
În Bucureşti sunt avizate de DSP 392 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19. 1861 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.
  
La nivel naţional există două paturi libere la ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19 în Bihor şi Satu Mare,
„Se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.” precizează reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.
   
Paturile din rezerva operaţională sunt paturi pe care anumite spitale le deţin şi au posibilitatea să le operaţionalizeze, în afara secţiilor principale de ATI, atunci când numărul de pacienţi din spitalul respectiv, care necesită internare la ATI, îl depăşeşte pe cel al paturilor disponibile în secţiile principale”, transmit reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică la solicitarea Adevărul. 
 
Astfel, dintre cele 154 de paturi ATI destinate pacienţilor de COVID-19, din rezerva operaţională, cele mai multe se regăsesc în Bucureşti şi în judeţele Cluj şi Dolj.

Situaţia pe spitale

 

Paturi ATI Suplimentare 28.10.2021 by Lorena Mihăilă on Scribd

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările