Cutremur cu magnitudinea 3 pe scara Richter în Vrancea

Cutremur cu magnitudinea 3 pe scara Richter în
Vrancea

Cutremurul a avut intensitate mică

Un cutremur de slabă intensitate s-a produs duminică, la ora 04.10, în Vrancea, la adâncimea de 146 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Ştiri pe aceeaşi temă

Seismul a avut o magnitudinea 3 pe scara Richter. Oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Tecuci, Focşani, Mărăşeşti, Adjud şi Oneşti, informează Mediafax.

De la începutul acestui an, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie şi 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi.

Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările