Două femei rănite după ce o antenă GSM uriaşă a căzut peste două case în Capitală. Furtuna din Bucureşti şi Ilfov a doborât panouri publicitare şi copaci VIDEO

Două femei rănite după ce o antenă GSM uriaşă a căzut peste două locuinţe pe Calea Giuleşti din Capitală

Două femei au fost rănite miercuri noapte după ce o antenă GSM s-a prăbuşit peste două locuinţe în cartierul Giuleşti din Capitală. Bucureştiul şi Ilfovul au fost afectate de o furtună puternică, cu viteze ale vântului de până la 75 de kilometri. Mai mulţi copaci şi panouri publicitare au fost doborâte de rafalele puternice de vânt.

UPDATE 00:22- Miercuri noapte, Detaşamentul Special de Salvatori intervine după ce o schelă s-a desprins parţial de pe faţada unei clădiri situate pe bulevardul Brătianu.
 
În zonă, este restricţionat traficul rutier.
 
De asemenea, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că pe DN1 Bucureşti-Ploieşti, la kilometrul 30+300 de metri, în apropierea localităţii Tâncăbeşti, judeţul Ilfov, un copac a căzut pe carosabil, fiind blocată circulaţia pe sensul de mers Ploieşti către Bucureşti. Astfel, se circulă alternativ, pe celălalt fir.
 
Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, pe Calea Giuleşti, o antenă GSM de mari dimensiuni a căzut pe două locuinţe.
 
"Sunt două persoane rănite, una dintre acestea fiind deja transportată la spital, iar cea de-a doua primeşte îngrijiri medicale", a transmis sursa citată.
 
Ulterior, ISU a precizat că o femeie de 70 de ani a fost preluată şi transportată de SMURD la Spitalul Militar, iar o altă femeie, de 90 de ani,  a fost transportată de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov la spital


UPDATE 00:05 Cele două victime sunt femei, una în vârstă de 70 de ani, transportată la Spitalul Militar. A doua victimă are 90 de ani şi a fost şi ea transportată la spital. 
 
Pe bulevardul I.C. Brătianu, o schelă este parţial desprinsă de pe faţada unei clădiri. Echipele de intervenţie sunt la faţa locului.


UPDATE 00:00 Potrivit ISU, pe Calea Giuleşti, la numărul 309, o antenă GSM de mari dimensiuni s-a prăbuşit peste două locuinţe. Sunt două persoane rănite, una dintre acestea fiind deja transportată la spital, iar cea de-a doua primeşte îngrijiri medicale.
 
 
 
UPDATE O furtună puternică a afectat, miercuri seară, zona de sud a ţării, cu ploi torenţiale, vânt puternic şi descărcări electrice. În Capitală a fost emis mesaj Ro-Alert în urma Codului portocaliu, valabil până la ora 23:30. Un avion care venea din Rhodos a fost redirecţionat de la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" la Constanţa, din cauza vremii nefavorabile.
 
În Capitală şi în judeţul Ilfov a plouat torenţial în mai multe zone, vântul puternic doborând panouri publicitare şi copaci.

 Autorităţile au emis mesaj Ro-Alert, solicitând populaţiei să evite deplasările şi să ia măsuri de autoprotecţie şi să se adăpostească. 

Potrivit reprezentanţilor Aeroporturi Bucureşti, un avion care venea din Rhodos şi urma să aterizeze la Aeroportul "Henri Coandă" a fost redirecţionat la Constanţa, din cauza furtunii.
 
Rafalele de vânt au pus la pământ pomi şi în judeţul Dâmboviţa, unde pompierii au intervenit în comuna Odobeşti, satul Crovu, în comuna Corbii Mari, în comuna Ciocăneşti şi în comuna Potlogi, sat Pitaru. 
 
Furtuna a afectat, de asemenea, judeţe precum Prahova şi Giurgiu.
 
"Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră - 23:15 - plouă pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, pe tronsonul kilometric 36 (loc. Bolintin Vale, judeţul Giurgiu ) - 60 ( loc. Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa). Se circulă în condiţiile unui carosabil umed, vizibilitatea fiind bună", a transmis Centrul Infotrafic.
 
Totodată, pe sensul către Piteşti al autostrăzii A1 Bucureşti-Piteşti, la kilometrul 42, în apropierea localităţii Vânătorii Mici, judeţul Giurgiu, un copac a căzut pe banda de urgenţă şi parţial pe prima bandă, circulându-se îngreunat pe banda numărul doi. Copacul a fost îndepărtat de pe suprafaţa de rulare, traficul fiind reluat pe ambele benzi.  
 
Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu foarte mare atenţie şi cu viteză redusă, să folosească luminile de întâlnire, iar fiecare manevră să fie efectuată doar după o temeinică asigurare, pentru a putea evita producerea de evenimente rutiere.
 
O altă avertizare, de data aceasta Cod galben, valabilă până la ora 23.00, vizează localităţile Bolintin-Vale, Floreşti-Stoeneşti, Roata de Jos, Ulmi, Bolintin-Deal, Găiseni, Vânătorii Mici, Ogrezeni, Crevedia Mare, Buturugeni, Bucşani, Grădinari, Clejani, Mârşa, Cosoba din judeţul Giurgiu şi Videle, Blejeşti, Gălăteni, Poeni, Gratia, Siliştea, Cosmeşti, Sârbeni, Purani din judeţul Teleorman.
 
Şi în aceste zone se vor semnala local averse ce vor acumula peste 20 l/mp, grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vijelie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările