Câtă mâncare aruncă românii pe an. S-ar hrăni Cluj-Napoca timp de 20 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Risipa alimentară trebuie oprită, spun activiştii
Risipa alimentară trebuie oprită, spun activiştii

Românii aruncă în medie  o cantitate de hrană de aproximativ 130 de kilograme. Cu această cantitate s-ar putea hrăni populaţia oraşului Cluj-Napoca timp de 20 de ani.

Activiştii unei asociaţii anti-risipă vin cu sfaturi pentru a se evita aceste lucruri, mai ales când este vorba de evenimente speciale cum sunt Craciunul sau Revelionul. Totuşi, nimeni nu pune l asocoteală că cele mai multe alimente aruncate provin de la marile reţele de hypermarketuri şi de la resturante.   

!Să găteşti mai puţine feluri. Nu e nevoie de şapte feluri pe persoană, cine mănâncă atât până la urmă?”, spune Ioana Miheţ, consultant Food Waste Combat, conform Digi24. 

Activiştii anti-risipă împlinesc doi ani de activitate. Cel mai mare proiect al lor este deschiderea băncii de alimente din Cluj-Napoca, prin care au reuşit să salveze sute de tone mâncare pe care supermarketurile şi restaurantele o aruncau.

 „Tot ce vedeţi aici e rezultatul eforturilor a unei echipe de 23 de oameni care vor şi duce şi mai departe acest proiect pe doi piloni: educaţie pentru combaterea risipei alimentare şi banca de alimente pentru redus efectiv risipa”, a spus Camelia Gui - manager de proiect:

Ghidul anti-risipă alimentară urmează să fie distribuit în ţară începând cu luna februarie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite