Câtă mâncare aruncă românii pe an. S-ar hrăni Cluj-Napoca timp de 20 de ani

Câtă mâncare aruncă românii pe an. S-ar hrăni Cluj-Napoca timp de 20 de ani

Risipa alimentară trebuie oprită, spun activiştii

Românii aruncă în medie  o cantitate de hrană de aproximativ 130 de kilograme. Cu această cantitate s-ar putea hrăni populaţia oraşului Cluj-Napoca timp de 20 de ani.

Activiştii unei asociaţii anti-risipă vin cu sfaturi pentru a se evita aceste lucruri, mai ales când este vorba de evenimente speciale cum sunt Craciunul sau Revelionul. Totuşi, nimeni nu pune l asocoteală că cele mai multe alimente aruncate provin de la marile reţele de hypermarketuri şi de la resturante.   

!Să găteşti mai puţine feluri. Nu e nevoie de şapte feluri pe persoană, cine mănâncă atât până la urmă?”, spune Ioana Miheţ, consultant Food Waste Combat, conform Digi24. 

Activiştii anti-risipă împlinesc doi ani de activitate. Cel mai mare proiect al lor este deschiderea băncii de alimente din Cluj-Napoca, prin care au reuşit să salveze sute de tone mâncare pe care supermarketurile şi restaurantele o aruncau.

 „Tot ce vedeţi aici e rezultatul eforturilor a unei echipe de 23 de oameni care vor şi duce şi mai departe acest proiect pe doi piloni: educaţie pentru combaterea risipei alimentare şi banca de alimente pentru redus efectiv risipa”, a spus Camelia Gui - manager de proiect:

Ghidul anti-risipă alimentară urmează să fie distribuit în ţară începând cu luna februarie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: