Bucureştiul a intrat din nou în scenariul roşu. Autorităţile vor anunţa, sâmbătă, noi restricţii

Bucureştiul a intrat din nou în scenariul roşu. Autorităţile vor anunţa, sâmbătă, noi restricţii

Imagine: Shutterstock

Autorităţile au anunţat vineri că incidenţa infectarilor în Bucureşti a trecut de 3 la mia de locuitori Astfel, Capitala intră din nou în scenariul roşu. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă stabileşte, în şedinţa de sâmbătă, 6 martie, ce măsuri vor fi luate.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
 
Creşele şi grădiniţele rămân, însă, deschise. Şi elevii din clasele primare vor merge în continuare, fizic, la şcoală, alături de clasele terminale, câtă vreme rată de infectare nu depăşeşte 6 la mia de locuitori, potrivit Ziare.com.
 
Elevii din anii terminali pot merge în continuare la şcoală şi în scenariul roşu. Decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit ştirileprotv.ro.
 
Capitală nu are, deocamdată, un prefect în funcţie, aşa că şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă va fi condusă de subprefect.
 
Oficialii trebuie să hotărască dacă în Bucureşti va fi închisă activitatea restaurantelor în interior, a sălilor de spectacole, a teatrelor, a sălilor de joc de noroc şi a şcolilor.
 

Ce înseamnă intrarea în scenariul roşu

 
Conform reglementărilor în vigoare, la rată de incidenţa peste 3 la mie, restaurantele se închid la interior, la fel şi cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc, dar asta numai după o decizie a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.
 
Practic, Capitală intră din nou în scenariul închiderii majorităţii locurilor publice.
 
Iată cum a evoluat incidenţa în Bucureşti, de la începutul lunii martie:
 
  • Vineri, 5.03.2021 - incidenţa de 3.05
  • 4.03.2021 incidenţa: 2.79
  • 3.03.2021 incidenţa: 2.71
  • 2.03.2021 incidenţa: 2.56
  • 1.03.2021 incidenţa: 2.55
 
În urmă cu o luna, pe 5 februarie, incidenţa era de 1.90 la mie.
 
Capitală ieşise pe 20 ianuarie din scenariul roşu, intrând în scenariul Galben, după câteva luni de restricţii.
 
Cifre contradictorii privind rată infectării din Bucureşti. INSP a transmis iniţial că s-a depăşit 3 la mia de locuitori, în timp ce GCS anunţă 2,66. INSP a revenit cu o altă cifra: 2,65.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările