Avertismentul unui medic ATI: În valul trei al pandemiei de COVID-19 vor fi afectaţi mai mult tinerii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Medicii avertizează că următorul val al pandemiei de COVID-19 va fi altfel decât cele anterioare şi că populaţia tânără va fi mai expusă îmbolnăvirii, pentru că nu a fost încă vaccinată.

Radu Ţincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din Bucureşti, a făcut o serie de declaraţii care ne pot pune pe gânduri, duminică, 28 februarie, la Digi24: „Cred că va fi un al treilea val diferit faţă de cele din 2020, pentru că atunci aveam toată populaţia expusă riscului. În acest moment, grupele vulnerabile sunt oarecum securizate prin vaccin. Cred că vom avea un număr de cazuri în creştere la populaţia tânără, care încă nu a fost imunizată“ , a explicat medicul. 

Despre varianta britanică, a spus următoarele: „Avem o nouă varianta virală, varianta britanică, care în mod sigur circulă în România intracomunitar, o variantă virală cu o transmisibilitate mult mai ridicată“. 

„Anticipez că va fi o accelerare a transmiterii în rândul comunităţilor de persoane tinere şi acest lucru nu va avea un impact aşa mare cum a fost în septembrie-octombrie anul trecut asupra sistemului de terapie intensivă. Sigur că, odată ce numărul de persoane tinere îmbolnăvite de COVID va creşte şi vom avea mii de persoane diagnosticate pozitiv, va exista şi un procent redus de oameni care vor dezvolta şi forme severe“, a mai declarat Radu Ţincu. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite