Arhiepiscopia Bucureştilor pune la dispoziţia autorităţilor capelele sale după ce morgile spitalelor au devenit insuficiente

Arhiepiscopia Bucureştilor pune la dispoziţia autorităţilor capelele sale după ce morgile spitalelor au devenit insuficiente

Arhiepiscopia Bucureştilor a transmis, sâmbătă seară, că va pune la dispoziţia autorităţilor capelele sale după ce morgile spitalelor au devenit insuficiente.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ca urmare a escaladării situaţiei dramatice cu care se confruntă spitalele în care sunt trataţi bolnavii de Covid-19 din Bucureşti şi morgile acestor spitale unde locurile de păstrare temporară a trupurilor celor decedaţi au devenit insuficiente, Arhiepiscopia Bucureştilor iese în întâmpinarea solicitărilor de ajutor şi pune la dispoziţie capelele de exterior din cadrul spitalelor, capelele mortuare de la parohiile din imediata apropiere şi capelele cimitirelor parohiale din imediata proximitate.”, au transmis reprezentanţii Arhiepiscopiei.
 
Instituţia îşi exprimă ”solidaritatea cu instituţiile şi autorităţile medicale confruntate în această perioadă cu cea mai grea situaţie provocată până acum de pandemie şi apreciază efortul medicilor şi al întregului personal medical care luptă pentru salvarea vieţii pacienţilor grav bolnavi”.  
 
În ultimele 24 de ore, au fost identificate 15.261 de cazuri noi de COVID-19 şi s-au înregistrat 446 decese. Totodată, campania de vaccinare îşi accelerează ritmul. Comitetul de coordonare a vaccinării a anunţat, sâmbătă, un record de persoane vaccinate cu prima doză sau serul Johnson&Johnson, în 24 de ore, peste 91.000. Potrivit CNCAV, de la ultima raportare au fost vaccinate în total 127.305 persoane.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările