Anti-vacciniştii, ţinuţi departe de televiziune şi de radio după ce un proiect de lege fost avizat favorabil de Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor

Anti-vacciniştii, ţinuţi departe de televiziune şi de radio după ce un proiect de lege fost avizat favorabil de Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor

Olivia Steer, cunoscută pentru opiniile sale antivacciniste FOTO Adevarul

Comisia de Sănătate a avizat favorabil un proiect de modificare a legii audiovizualului care prevede obligativitatea posturilor de radio şi televiziune de a prezenta argumente medicale bazate pe dovezi. De asemenea, radiodifuzorii sunt obligaţi să includă în emisiunile cu teme de sănătate şi perspectiva unui medic.

Potrivit hotnews.ro, proiectul de lege, care a fost iniţiat de parlamentarii USR Tudor Pop, Emanuel Ungureanu (ambii membri ai Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor), Adrian Wiener (membru al Comisiei de Sănătate din Senat), Cristian Ghinea şi Dan Barna, a fost semnat de majoritatea membrilor Comisiei de Sănătate. 
 
Propunerea de modificare a Articolului 26 din Legea Audiovizualului nr. 504/2002 prevede că „din motive de sănătate publică şi pentru a asigura informarea obiectivă a publicului, în cadrul unei emisiuni sau al unui program care abordează teme privind sănătatea, radiodifuzorii au obligaţia de a face distincţia clară între opinii şi fapte, de a încuraja prezentarea argumentelor medicale bazate pe dovezi şi se a include în conţinutul emisiunii sau al programului opinia unui medic specialist cu experienţă în tema abordate".
 
Potrivit propunerii de modificare a Legii Audiovizualului, pentru aplicarea legii, Consiliul Naţional al Audiovizualului „emite norme cu caracter obligatoriu, controlează respectarea prevederilor legale şi ale normelor emise şi sancţionează încălcarea acestora".
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările