Anomaliile cifrelor COVID-19: Cum de România a raportat 44.991 de vindecaţi într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România are şanse mari să pătrundă în Cartea Recordurilor, având în vedere bilanţul pe care l-a raportat, astăzi, privind starea pacienţilor care au scăpat de boală.

La mai bine de şase luni de la începutul crizei sanitare, România continuă să aibă probleme, în ceea ce priveşte comunicarea cifrelor COVID-19.

De la decese raportate de două ori şi corectate ulterior, la cifre anunţate cu greşeli, asupra cărora s-a revenit, nu o dată, buletinul zilnic al Grupului de Comunicare Strategică ne arată că, până să sperăm la o îmbunătăţire a sistemului sanitar românesc, avem probleme mari cu chestii, aparent, mult mai simple.

Iar două statistici comunicate astăzi şi preluate de site-ul graphs.ro, care monitorizează datele COVID-19 în România, vorbesc de la sine. 

În primul rând, România a reuşit să vindece, într-o singură zi, 44.991 de oameni de COVID! Bineînţeles, acest „miracol“ a schimbat drastic şi raportul cazurilor active: le-a redus de la 49.760, câte au fost joi, la 17.622 astăzi!

Iată cum arată cele două grafice:

Explicaţia oficială pentru aceste cifre şocante la prima vedere? Ele au fost schimbate „ca urmare a revizuirii şi actualizării datelor“. Nu e clar însă cum o revizuire poate aduce, brusc, o schimbare de aproape 45.000 la capitolul celor vindecaţi, de pildă.

Oricum, ca un amănunt dătător de speranţe, astăzi, România a înregistrat cel mai mic număr de pacienţi internaţi la ATI, din 8 august încoace. Atunci, am avut 446 de bolnavi la Terapie Intensivă, astăzi avem 447, numărul fiind în scădere, pentru a doua zi la rând.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite