Amenzi de 1,48 milioane lei, aplicate de inspectori pentru muncă la negru

Amenzi de 1,48 milioane lei, aplicate de inspectori pentru muncă la negru

Amenzi aplicate de inspectorii de la Inspecţia Muncii FOTO Adevărul

Inspectorii de muncă au aplicat amenzi de 1,483 milioane lei pentru munca la negru şi au identificat 310 persoane care lucrau fără forme legale, în urma controalelor efectuate în perioada 15-19 iulie, la nivel naţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără forme legale de angajare au fost înaintate şapte propuneri de cercetare penală, iar pentru 35 persoane fizice s-au aplicat sancţiuni contravenţionale deoarece au acceptat să muncească fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă. Dintre acestea, 15 sancţiuni au fost aplicate în judeţul Iaşi, iar 11 în judeţul Brăila.

Din totalul celor 310 persoane care lucrau fără forme legale, 74 au fost identificate în judeţul Braşov, informează un comunicat de presă.

În domeniul relaţiilor de muncă, totalul amenzilor aplicate a fost de peste 2,080 milioane lei, în urma a 1.578 controale.

De altfel, în perioada menţionată, pentru domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1.265 controale, totalul amenzilor ridicându-se la 565.500 lei. Au fost sancţionaţi 1.030 de angajatori. La şase dintre aceştia s-a dispus oprirea din funcţiune a echipamentelor de muncă pentru că exista pericol iminent de accidentare, iar pentru un angajator din Tulcea s-a dispus sistarea activităţii până la remedierea deficienţelor.

Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 17 evenimente care, în urma cercetărilor, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

Valoarea cumulată a amenzilor aplicate a fost de peste 2,646 milioane lei, fiind efectuate de către inspectorii de muncă 2.843 controale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările