În Giurgiu se triplează numărul noilor infectări cu SARS-CoV-2. Câteva cazuri, descoperite în familia tinerei care a contactat noua tulpină a virusului

În Giurgiu se triplează numărul noilor infectări cu SARS-CoV-2. Câteva cazuri, descoperite în familia tinerei care a contactat noua tulpină a virusului

FOTO Mediafax

Duminică s-au raportat în Giurgiu, judeţul în care s-a înregistrat primul caz de infectare cu tulpina de SARS-CoV-2 din Regatul Unit, de trei ori mai multe noi cazuri de COVID-19 în comparaţie cu bilanţul făcut public de Grupul de Comunicare Strategică în cursul zilei de sâmbătă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şi asta în pofida faptului că duminică, la nivel naţional, s-au efectuat mult mai puţine teste în comparaţie cu zilele precedente. 

Mai grav, câteva dintre aceste cazuri înregistrate în Giurgiu au fost descoperite la rudele tinerei infectate cu noua tulpină, care este mult mai contagioasă. Beatrice Mahler, medic primar pneumolog şi managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucureşti, susţine că în acest caz foarte importantă  este ancheta epidemiologică, pentru limitarea răspândirii noii tulpini a virusului. 

Reamintim că noua tulpină din Marea Britanie a fost confirmată în laborator la o femeie în vârstă de 27 de ani din Giurgiu care a ajuns la camera de gardă a Institutului Matei Balş.

Femeia are simptome uşoare şi nu este internată în spital. Acum se face o anchetă epidemiologică, pentru că femeia nu a fost în străinătate şi nu a călătorit în Marea Britanie. DSP încearcă să afle cu cine a intrat în contact femeia şi de la cine s-ar fi putut infecta.

„Dacă informaţiile pe care ni le-a furnizat pacienta sunt adevărate, înseamnă că virusul circulă deja în România. Şi e mult mai contagios. Ne putem aştepta la o creştere a numărului de cazuri”, a declarat medicul Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt al Institutului Matei Balş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările