Un lider PSD vrea o lege care să controleze conţinutul postărilor de pe Facebook

Un lider PSD vrea o lege care să controleze conţinutul postărilor de pe Facebook

Liviu Tit Brăiloiu, preşedintele Comisiei de apărare din Senat. FOTO Arhivă Adevărul

Senatorul Liviu Brăiloiu a afirmat, în cadrul şedinţei Comisiei de apărare a Senatului, că este necesară o legislaţie care să reglementeze şi să controleze conţinutul postărilor pe Facebook, pentru că „apar tot felul de ameninţări“. Ministrul de Interne, Carmen Dan, i-a dat dreptate, precizând că acesta poate fi un subiect serios.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Din informaţiile care circulă pe diverse reţele aflăm că au existat 140.000 de conturi de Facebook fără identitate reală în timp ce noi facem tot felul de legislaţii referitoare la combaterea terorismului, la spălarea banilor. Paralel există aceste conturi, 140.000 de conturi care nu au niciun control. Tot pe Facebook, pe aceste conturi, nu ştiu dacă sunt reale sau nu apar tot felul de ameninţări, incitare la tot felul de agresiuni, apar indivizi care se pozează cu pistoale, cu puşti şi vroiam să vă întreb, serviciile de specialitate ale MAI acţionează în vreun fel?" a declarat senatorul Liviu Brăiloiu, potrivit HotNews, care citează Mediafax.
 
Brăiloiu i-a adresat ministrului de Interne o întrebare cu privire la necesitatea modificării legislaţiei. „Că de altfel de la Direcţia Arme, Muniţie, Explozivi la o anumită iniţiativă a mea în ceea ce privea numărul cartuşelor deţinute în mod legal de un deţinător legal de armă am avut o poziţie foarte dură, dar vreau să ştiu dacă acel serviciu se sesizează când diverşi indivizi se pozează pe Facebook şi ameninţă politicieni, cetăţeni, cu armele? Credeţi că se impune necesitatea unei legislaţii care să reglementeze şi aceste reţele sociale în sensul de a controla conţinutul lor?", a întrebat Liviu Brăiloiu.
 
Carmen Dan a spus că este „absolut necesară o evaluarea în aşa fel încât să acoperim cadrul juridic pentru a putea fi pregătiţi să luăm măsuri serioase“. „Mesaje şi de genul îndemnului de a lua armele de la brâu jandarmilor şi de a-i împuşca în cap. Eu cred că analiza trebuie una serioasă şi făcută nu numai la nivelul MAI ci a tuturor celorlalte instituţii care intră în sfera de siguranţă, inclusiv la nivelul societăţii civile. Este un demers pe care noi avem disponibilitatea să îl facem", a mai spus Carmen Dan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: