UDMR încurajează prin acest gest comportamentul de vandali al suporterilor maghiari şi tratează România ca pe un stat inamic. Mai rău, UDMR se poziţionează încă o dată de partea extremismului maghiar care a îmbrăcat forme aberante şi periculoase cu ocazia meciului România-Ungaria. Prin această sesizare împotriva României şi în favoarea actelor de violenţă ale ultraşilor maghiari la Bucureşti, UDMR se raliază celor mai urâte sentimente şi atitudini anti-româneşti al căror efect a putut fi observat în barbaria cu care fanii echipei Ungare au terorizat Bucureştiul.

Iniţiativa UDMR este un act josnic de trădare la adresa României şi o dovadă de meschinărie politică fără egal.

UDMR pune paie pe foc prin această acţiune împotriva României şi accentuează în mod nepermis senzaţia că, de fapt, reprezentanţii comunităţii maghiare din România sunt coloana a V-a a Budapestei  într-un efort comun de antagonizare a celor două ţări şi de încurajare a xenofobiei şi a urii faţă de români. Prin gestul său, UDMR se alătură celor mai extremiste mişcări maghiare, precum Jobbik, şi, în loc să conlucreze cu partea română pentru buna convieţuire între etnii, îşi asumă rolul de instigator la violenţă şi conflict. 

Prin sesizarea împotriva României după spectacolul grotesc şi înspăimântător al huliganismului maghiar, UDMR devine o formaţiune politică nefrecventabilă, dând dovadă de un anti-românism acerb, dar şi de o orbire totală în faţa evidenţelor. În mod normal, UDMR trebuia să facă sesizarea la FIFA împotriva Ungariei pentru faptul că şi-a trimis în România cei mai violenţi fani pentru a destabiliza competiţia sportivă. Iniţiativa UDMR este un act josnic de trădare la adresa României şi o dovadă de meschinărie politică fără egal.