Covasna: Autorizaţia pentru panoul „SIC - Terra Siculorum” din faţa Prefecturii UDMR a fost prelungită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

UDMR Covasna a prelungit din nou autorizaţia pentru panoul cu inscripţia „SIC - Terra Siculorum”, amplasat, în noiembrie anul trecut, în faţa Prefecturii. Şeful filialei judeţene, Tamas Sandor spune că panoul rămâne acolo până când se va detensiona „scandalul etnic creat în mod artificial”.

Sandor, care este şi şeful Consiliului Judeţean, a declarat că Uniunea a prelungit până pe 20 martie, autorizaţia pentru panoul cu inscripţia „SIC - Terra Siculorum”, amplasat în faţa Prefecturii.
Tamas a reamintit că această acţiune de amplasare a panoului a fost îndreptată în primul rând împotriva deciziilor şi comportamentului fostului prefect de Covasna, Codrin Munteanu.

Tamas Sandor a avut discuţii cu noul prefect al judeţului, Dumitru Marinescu, şi cu preşedintele PSD Covasna, Horia Grama, căutând să găsească soluţii pentru detensionarea „scandalului etnic creat în mod artificial” în jurul subiectului privind steagul secuiesc.

„Panoul îl vom ţine acolo până când se va normaliza relaţia interinstituţională. Observ că există o bunăvoinţă atât din partea prefectului, cât şi a PSD pentru a detensiona situaţia existentă şi să ne concentrăm pe dezvoltare şi construcţie”, a spus Sandor.

În 5 noiembrie 2012, la iniţiativa UDMR Covasna, a fost amplasat în faţa sediului Prefecturii din centrul municipiului Sfântu Gheorghe un panou de 12 metri pătraţi cu inscripţia „SIC - Terra Siculorum", varianta în limba latină a denumirii „Ţinutul Secuiesc".

Atunci, preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, declara că această acţiune este îndreptată în primul rând împotriva deciziilor şi comportamentului prefectului de atunci de Covasna, Codrin Munteanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite