Toate războaiele „deputatului AKM“. Cu cine se ceartă Cătălin Rădulescu, de la protestatari şi UE la limba română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu. Foto: Mediafax.
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu. Foto: Mediafax.

Cătălin Rădulescu a intrat iar în vizorul opiniei publice, făcând o serie de declaraţii acide la adresa Uniunii Europene. Acesta a avertizat „colegii din alte ţări” că România este „locul în care a apărut prima scriere din lume” şi i-a somat, astfel, „să nu mai compare istoria românească cu istoria lor”. Rădulescu nu este, însă, la prima „perlă”, oscilând de-a lungul timpului între un limbaj agresiv şi unul presărat cu erori gramaticale.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, unul dintre iniţiatorii celor mai controversate proiecte de lege, a devenit cunoscut sub numele de „deputatul AKM” după ce a declarat, într-un interviu pentru „Adevărul”, în martie 2017, că protestatarii din Piaţia Victoriei stau acolo ca proştii şi că şi-ar folosi mitraliera AKM, păstrată de la Revoluţie pentru a-i împuşca. Enervat de cetăţenii care şi-au strigat drepturile în ţară a fost şi la mitingul care a venit ca răspuns la manifestaţia PSD, atunci când protestul #Rezist a strâns mai mulţi oameni decât mitingul de susţinere al social-democraţilor. Cătălin Rădulescu a ameninţat atunci protestatarii că i-ar putea „călca în picioare”. 

„Azi aţi călcat linia roşie. Aţi mutilat o femeie. Câţi aţi fost 20.000, 40.000 , 50.000? Nu ne provocaţi că venim 1 milion şi vă călcăm în picioare. Opriţi-vă şi lăsaţi ţara în pace, lăsaţi poporul ăsta să trăiască, lăsaţi românii să decidă prin vot. Voi ordinarilor din statul paralel , renuntaţi şi plecaţi, luaţi laba de pe democraţie, ati făcut destul rău în ultimii 10 ani, aţi distrus vieţi, familii a sute de mii de români. Toţi veţi plăti, aşa cum au plătit toţi în decursul istoriei. Cer tuturor românilor din ţară şi din străinătate, care susţin rezultatul votului electoral, care au asistat astăzi la ceea ce a organizat Pnl, Usr, Cioloş, grupările sorosiste, rezist şi Iohanis, să nu lăsam ţara călcată în picioare, să nu mai lăsam jandarmi bătuţi şi femei mutilate, şi să apărăm democraţia, statul de drept , ordinea constituţională şi votul romanilor . Cer ca toate forţele de ordine să acţioneze de aici încolo, mai ferm, şi după acelaşi tipar ca în Europa. Toţi cei care au devastat, incendiat, bătut, agresat, mutilat, trebuie să răspundă. La fel cei care au incitat la violenţe şi au asistat la mutilarea unei femei, Barna şi USR-istii , care postează “ începutul sfârşitului “, cei care au incitat la ieşirea în stradă: Iohanis, Cioloş, liberalii, Bot şi toţi din rezist, vor trebui să răspundă. Ţara nu e a lor!”, a scris deputatul PSD pe pagina sa de Facebook. 

Rădulescu, în război cu toată lumea

Cătălin Rădulescu a avut mai multe conflicte de-a lungul timpului, însă nu doar cu personajele politice din Opoziţie, ci şi cu colegii din propriul partid. Un dialog care a ajuns viral pe reţelele de socializare a fost cel în care deputatul social-democrat l-a jignit într-o emisiune televizată pe deputatul USR Stelian Ion şi a continuat prin a se compara pe sine însuşi cu Corneliu Coposu. Ulterior, deputatul „AKM” i-a declarat lui Stelian Ion că s-a întrebat de mai multe ori „dacă nu cumva este femeie”. 

Stelian Ion, USR: Domnule, aveţi o condamnare definitivă. Asta înseamnă hotărâre definitivă a instanţei.

Cătălin Rădulescu, PSD: Dumneavoastră vă auziţi ce spuneţi? Păi colegii mei, Corneliu Coposu şi Diaconescu, erau condamnaţi. Eu am fost coleg cu ei în '90, dumneavoastră nu o să aveţi ocazia să fiţi coleg cu asemenea personalităţi.

Ioan Cupşa, PNL: Asta este o blasfemie, domnule Rădulescu.

Rădulescu: Blasfemie? Blasfemie? Dumneavoastră nu vă comparaţi cu mine, că nu aţi făcut revoluţie. Dumneavoastră, eraţi prea mic atunci.

Stelian Ion: O să vedem cartea de istorie pe cine va reţine, pe dumneavoastră sau pe..

Rădulescu: Eu sunt în cărţi! Eu sunt în cărţile de istorie deja.

Stelian Ion: Dar dacă eu vă spun dumneavoastră că sunteţi condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, înseamnă că v-am jignit?

Rădulescu: Nu, dar dacă eu spun de exemplu că dumneavoastră sunteţi prost, vă supăraţi? Nu vă supăraţi, că eu cred, aşa e părerea mea.

Stelian Ion: Nu mă supăr, pentru că nu sunt. Dar diferenţa dintre noi este că dumneavoastră sunteţi condamnat penal iar eu nu sunt nici prost, nici condamnat penal.

Un atac recent a venit din partea lui Cătălin Rădulescu şi la adresa primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, numindu-l pe acesta, la unul dintre ultimele CEx-uri PSD, „un băieţaş care a terminat liceul la 30 ani”, şi care  „înainte de asta a pus mochete”. Nici cu vicepremierul Paul Stănescu nu se află în relaţii prea bune, deputatul social-democrat spunând despre acesta că este „un tractorist care a ajuns vicepremier”. Pe Adrian Ţuţuianu, deputatul AKM l-a acuzat că a permis instalarea unui sistem de supraveghere SRI în sediul PSD. 

„Legistul” Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu a declarat în urma unui conflict cu liderul PSD Argeş, Şerban Valeca, că nu îşi va da demisia din partid, fiind un „legist”, deci „o persoană care cunoaşte legea”. În acest fel Rădulescu îl avertiza pe Valeca de posibilitatea intentării unui proces. Potrivit definiţiei, „legist” este însă doar „medicul însărcinat cu lămurirea unor aspecte medicale care interesează justiţia”. Varianta corectă ar fi fost „legalist". 

Deputatul mitralieră a ţinut să atragă atenţia colegilor săi de partid că certurile interne sunt dăunătoare, cu atât mai mult cu cât PSD „se face de râs săptămânal pentru incultură şi agramatism”, aruncând astfel o săgeată spre Guvernul Dăncilă. Postarea de pe Facebook-ul său era, însă, presărată cu greşeli gramaticale. 

„Şi tocmai unii dintre colegii care au suferit şi au fost umiliţi înb artidul nostru, în ultimii ani, îi fac trădători pe alţii care aleg să plece? Nu am auzit pe niciunul dintre cei care au plecat că şi-au jignit colegii sau că ne-au făcut pe noi ceilalţi care am rămas în PSD, trădători sau şobolani că nu i-am urmat. Nu ajunge că ne facem de râs săptămânal pentru incultură, agramatism, şi lipsă de expertiză? Nu ajunge că avem o mulţime de duşmani în exteriorul ţării şi în opoziţie? De ce trebuie să fim meschini, ipocriţi şi fără caracter? E dreptul fiecăruia să îşi aleagă calea şi liderul. Sau vreţi să spune-ţi (n.red. - în loc de „spuneţi”) «mincinos», că, în partidul nostru e lapte şi miere, că sunteţi toţi mulţumiţi de unele persoane care au ajuns vicepreşedinţi ai partidului, că sunteţi fericiţi de lipsa de expertiză sau profesionalism a unor miniştrii (Sic!) puşi de noi, sau că râde lumea de noi din cauza "gafelor" sau că îl iubi toţi pe preşedintele Dragnea, iar în spate sau pe la colţuri îl înjuraţi? Credeţi că astfel veţi opri plecarea colegilor? Nu. Vă înşelaţi”, a declarat atunci Rădulescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite