Tăriceanu: Decizia CCR sancţionează în mod sever atitudinea premierului şi îi cere să vină în Parlament pentu votul de încredere

Tăriceanu: Decizia CCR sancţionează în mod sever atitudinea premierului şi îi cere să vină în Parlament pentu votul de încredere

Călin Popescu Tăriceanu. FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că decizia Curţii Constituţionale sancţionează atitudinea premierului Viorica Dăncilă şi „îi cere imperios să vină în Parlament pentu votul de încredere”.

Ştiri pe aceeaşi temă

"PSD-ul sau, mai bine zis, doamna Dăncilă înţelege o altfel de politică, cum n-a mai văzut şi n-a mai auzit nimeni în Europa şi în lume, ca să racoleze în mod forţat anumiţi oameni din ALDE care se lasă cumpăraţi pentru a da aparenţele existenţei aceleiaşi compoziţii politice a Guvernului", a declarat, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a adăugat că decizia CCR sancţionează atitudinea premierului. „După cum aţi văzut, şi decizia Curţii Constituţionale de astăzi sancţionează în mod sever această atitudine a premierului şi îi cere imperios să vină în Parlament pentu votul de încredere", a spus el.

Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea premierului pe tema refuzului preşedintelui de a numi miniştri interimari. Curtea Constituţională a stabilit că preşedintele trebuie să numească interimarii propuşi de premier, dar precizează că premierul trebuie să meargă în Parlament pentru remaniere, urmare a retragerii ALDE de la guvernare. 
 
Premierul Viorica Dăncilă îi cere preşedintelui Klaus Iohannis ca, în urma deciziei CCR, să semneze de îndată decretele de revocare a miniştrilor remaniaţi şi „să îşi îndeplinească atribuţiile respectând Constituţia pe care, în ultima perioadă, a călcat-o în picioare în mod conştient”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările