Surse: Variantele lui Dragnea pentru Ministerul Educaţiei, după demisia lui Valentin Popa. Liderul PSD insistă pentru Ecaterina Andronescu

Surse: Variantele lui Dragnea pentru Ministerul Educaţiei, după demisia lui Valentin Popa. Liderul PSD insistă pentru Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu, Daniel Breaz şi Liviu Pop

Senatorii Daniel Breaz, Liviu Pop şi Ecaterina Andronescu sunt numele vehiculate în PSD pentru a prelua Ministerul Educaţiei, după demisia lui Valentin Popa, susţin surse politice pentru Adevărul. Dragnea insistă pentru Ecaterina Andronescu, unul dintre criticii săi, tocmai pentru a mai clama spiritele în partid, susţin sursele citate. Cele mai mari şanse le-ar avea Daniel Breaz, rectorul Universităţii din Alba Iulia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liviu Dragnea i-a propus Ecaterinei Andronescu funcţia de ministru al Educaţiei încă dinainte să demisioneze Valentin Popa, susţin surse politice pentru Adevărul. Deocamdată, Andronescu a refuzat, pe motiv că nu vrea să se asocieze cu actuala guvernare PSD. Într-un interviu pentru Adevărul, Ecaterina Adronescu spunea că Guvernul Dăncilă este cel mai slab Executiv din istoria PSD. De altfel, Andronescu a fost printre puţinii lideri PSD care i-au cerut public demisia lui Liviu Dragnea din fruntea partidului. Numirea Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educaţiei ar mai calma apele în partid, în condiţiile în care Dragnea a fosr acuzat că le oferă funcţii doar apropiaţilor. 

Potrivit surselor citate, dacă Ecaterina Andronescu va refuza, noul ministru al Educaţiei va fi senatorul social-democrat Daniel Breaz, rectorul Universităţii din Alba Iulia. Numirea sa ar avea şi o notă simbolică: în anul Centenarului, ministru al Educaţiei ajunge rectorul Universităţii din oraşul Marii Uniri. Potrivit surselor citate, Breaz a fost la un pas să ajungă ministru şi în iarnă, când Valentin Popa a fost preferat pe ultima sută de metri. 

A treia variantă este Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei în Guvernul Tudose, unul dintre oamenii fideli lui Dragnea. În urmă cu o lună, Pop a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care America, Germania, Olanda şi Austria erau înfăţişate ca nişte gândaci care invadează România. „Iohannis e de vină“, a motivat senatorul PSD postarea de pe Facebook.

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, a demisionat astăzi. Înainte de a-şi anunţa demisia, acesta a avut o întrevedere cu liderul PSD, Liviu Dragnea. Este a doua demisie în Guvernul Dăncilă, după ce, la sfârşitul lunii trecute, Ministrul Cercetării Nicolae Burnete a făcut acelaşi gest.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: