Surse. Surpriza PSD pentru PNL şi USR. Social-democraţii cer dezbaterea „Fără penali în funcţii publice” în sesiunea extraordinară

Surse. Surpriza PSD pentru PNL şi USR. Social-democraţii cer dezbaterea „Fără penali în funcţii publice” în sesiunea extraordinară

Marcel Ciolacu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Printre punctele care vor figura pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare va fi şi iniţiativa de revizuire a Constituţiei „Fără penali în funcţii publice”, au precizat surse politice pentru „Adevărul”. Propunerea vine în mod surprinzător de la PSD, deşi iniţiativa a fost pornită de USR.

Ştiri pe aceeaşi temă

PSD aduce în prim plan o nouă iniţiativă care a stârnit controverse în ultimii ani, fiind lăsată să fie ascunsă în sertarele de la Comisia juridică a Camerei Deputaţilor. Mai precis, PSD va cere în documentele privind convocarea sesiunii extrodinare şi dezbaterea plus votul iniţiativei „Fără penali în funcţii publice”, au declarat surse politice din PSD pentru „Adevărul”. 

Pentru ca iniţiativa să treacă de Parlament aceasta trebuie să fie adoptată de fiecare Cameră cu cel puţin două treimi din numărul total al aleşilor, ceea ce înseamnă că trebuie să existe un consens lărgit privind acest proiect. 

Social-democraţii au adus la vot final în ultimele luni numeroase proiecte controversate, acestea fiind respinse. De asemenea, PSD a asigurat majoritate apentru taxarea drastică a pensiilor speciale, iar acum vrea ca persoanele condamnate pentru fapte de corupţie să rămână fără pensiile de serviciu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: