Surse: Rareş Bogdan, izolat de conducerea PNL. Ce stă în spatele deciziei

Surse: Rareş Bogdan, izolat de conducerea PNL. Ce stă în spatele deciziei

Ludovic Orban începe distanţarea de Rareş Bogdan. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul Rareş Bogdan a intrat în dizgraţia preşedintelui PNL, Ludovic Orban, susţin surse liberale pentru „Adevărul“. Decizia a fost luată după ce în ultimele săptămâni capul de listă al PNL a venit cu mai multe pretenţii pentru a prelua şefia organizaţiei Bucureşti, precum şi a declaraţiilor sale referitoare la curăţenia internă a formaţiunii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rareş Bogdan a fost una dintre principalele voci ale liberalilor în campanie, acesta fiind prezent la numeroase evenimente de campanie. Popularitatea lui Bogdan în rândul membrilor l-ar fi făcut pe acesta să depăşească discursul de candidat liberal pentru o funcţie, şi a început să dea ultimatumuri, să pună numeroase condiţii şi chiar să promită funcţii, susţin surse din conducerea PNL pentru „Adevărul“. 
 
Modul acesta de comportament al lui Rareş Bogdan a atins punctul culminant în urmă cu două săptămâni, când liberalul a venit cu mai multe condiţii pentru preluarea funcţiei de preşedinte al organzizaţiei din Bucureşti. De exemplu, Rareş Bogdan a cerut ca el să-i pună pe şefii liberali de la sectoare. De asemenea, surse politice susţin că a cerut şi funcţia de secretar general pentru Florin Roman. 
 
Ori, tocmai aceste cerinţe nu i-au picat bine lui Orban şi mai multor lideri vechi din partid. Drept urmare, liberalii au decis să înceapă izolarea treptată a lui Rareş Bogdan, adică să nu mai fie promovat şi să nu mai facă parte din „prima gardă“ a formaţiunii. 
 
Rareş Bogdan a recunoscut cu jumătate de gură relaţia tensionată cu Orban într-o emisiune la România TV. „Nu ştiu dacă mă place sau nu, cred că mă place, dar a considerat că trebuie să fie altcineva. Eu am fost bun în campanie. Asta e, nu contează. Mergem înainte“,  a declarat Rareş Bogdan, întrebat dacă nu-l mai place Orban. 
 
„Orban a văzut cum se mişcă Rareş Bogdan, faptul că a început să promită unele funcţii, deşi nu le poate da. Practic, Bogdan îşi face o bază de oameni, mai ales din zona celor cu un mesaj radical anti-PSD. Prin urmare, Rareş Bogdan va fi lăsat mai pe margine, pentru că şi-a luat nasul la purtare“, au precizat surse din conducerea PNL pentru „Adevărul“. 
   
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările