Surse. Filmul mazilirii lui Oprişan. Ciolacu: „Mariane, fă un pas în lateral!”. „De ce, Marcele?”. N-a vrut nimeni filiala

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Oprişan, un baron lăsat singur, atât de singur
Marian Oprişan, un baron lăsat singur, atât de singur

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu i-a cerut lui Marian Oprişan să demisioneze din fruntea organizaţiei Vrancea după înfrângerea de la locale. Oprişan a refuzat, pe motiv că rezultatul scos de PSD în Vrancea e peste scorul partidului la nivel naţional. În final s-a supus la vot şi fostul preşedinte al CJ a fost executat după o domnie de 24 de ani. Nimeni nu a vrut să preia filiala, aşa că Marcel Ciolacu şi-a asumat interimatul, susţin surse politice

În şedinţa Comitetului Politic Naţional (fost CEX), Marcel Ciolacu a discutat cu fiecare lider de organizaţie în parte pe tema rezultatelor de la locale. Potrivit unor surse participante la şedinţă, când a ajuns la Vrancea, a avut loc următorul dialog: 

Marcel Ciolacu: Mariane, fă un pas în lateral!
Marian Opişan: De ce, Marcele? Chiar dacă eu am pierdut Consiliul Judeţean, partidul şi-a păstrat scorul pe judeţ. Am fost peste media naţională (PSD a obţinut puţin peste 40% în Vrancea ca vot politic, în timp ce PNL a scos aproape 60%. PSD  a bifat la nivel naţional 30% - n.r.).
Marcel Ciolacu: Mariane, deci nu faci un pas în lateral?
Marian Oprişan: Nu, nu fac. 
Marcel Ciolacu: Mariane, dacă nu recunoşti că ai pierdut, atunci supunem la vot. 

Votul a fost covârşitor împotriva lui Marian Oprişan. Doar doi lideri de filială au votat în favoarea sa, susţin sursele citate. 

Marcel Ciolacu l-a întrebat apoi pe Marian Oprişan pe cine propune în locul său pentru şefia organizaţiei Vrancea, dar fostul preşedinte al Consiliului Judeţean a refuzat să-şi impună succesorul. Apoi, Ciolacu l-a sunat pe primarul oraşului Focşani, Cristi Misăilă, care a refuzat să preia filiala, pe motiv că ”s-ar crea disensiuni” în judeţ.  Nici Angel Tîlvăr, deputat de Vrancea, unul dintre apropiaţii lui Ciolacu, nu a vrut să-l înlocuiască pe Oprişan. Paul Stănescu şi Claudiu Manda s-au uitat şi ei în altă parte când s-a pus problema interimatului. Prin urmare, Marcel Ciolacu va conduce filiala ca preşedinte interimar până după alegerile parlamentare. 

”Adevărul” a anunţat în exclusivitate că Marcel Ciolacu vrea să-l dea jos pe Marian Oprişan din fruntea organizaţiei Vrancea, pe care o conduce de 20 de ani.  Ciolacu ar vrea să-l instaleze la şefia filialei pe Cristi Misăilă, primarul oraşului Focşani, care l-a învins la alegeri pe ministrul Dezvoltării Ion Ştefan. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite