Surse: Dispută între Dragnea şi Olguţa Vasilescu pe legea pensiilor. Liderul PSD, nervos că trebuie să prezinte legea în seara în care joacă FCSB. Revanşa Olguţei

Surse: Dispută între Dragnea
şi Olguţa Vasilescu pe legea pensiilor. Liderul PSD, nervos că trebuie să prezinte legea în seara în care joacă FCSB. Revanşa Olguţei

Liviu Dragnea şi Lia Olguţa Vasilescu se ceartă pe legea salarizării Foto INQUAM PHOTOS

Liderul PSD Liviu Dragnea îşi va asuma noua lege a pensiilor, deşi Ministerul Muncii, condus de Olguţa Vasilescu, a elaborat proiectul. Legea are un impact major pentru electoratul PSD. Potrivit unor surse politice, Dragnea şi Olguţa Vasilescu s-au certat miercuri, la Parlament. Ministrul Muncii a insistat ca legea să fie publică joi seară, când e programat şi meciul FCSB. Liderul PSD i-a reproşat că atenţia publicului va fi diminuată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, îşi dispută noua lege a pensiilor, deşi sunt colegi de partid, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Olguţa Vasilescu ar fi vrut ca ea să-şi asume public proiectul legislativ, în condiţiile în care Ministerul Muncii s-a ocupat de elaborarea legii. De partea cealalta, liderul PSD Liviu Dragnea a obligat-o pe Olguţa Vasilescu să trimită mai întâi proiectul la partid, ca apoi să fie depus în Parlament în numele partidului. Miza: legea pensiilor va avea un efect major pentru votanţii PSD, aşadar atât Dragnea, cât şi Olguţa Vasilescu vor să culeagă beneficiile electorale.

Surse din PSD susţin că Liviu Dragnea i-a smuls proiectul din braţe Olguţei Vasilescu, care s-a revoltat. Şi modul în care cei doi lideri PSD au comunicat pe subiectul legii pensiilor arată disensiunile din partid.

Iniţial, ministrul Muncii a anunţat că joi va explica într-o conferinţă de presă cu cât vor creşte pensiile. Ulterior, Olguţa Vasilescu a renunţat la conferinţa de presă, ministerul anunţând că proiectul de lege va fi pus direct în dezbatere publică.

Dragnea, la concurenţă cu FCSB

Surse din conducerea PSD susţin că Liviu Dragnea i-a cerut Olguţei Vasilescu, în discuţia de miercuri de la Parlament, să renunţe la conferinţa de presă programată a doua zi, pe motiv că el, ca lider de partid, trebuie să-şi asume proiectul. Olguţa a cedat parţial: a anulat  conferinţa de presă, dar a ţinut să publice proiectul joi pe site-ul ministerului. „Dragnea s-a enervat, pe motiv că joi seara joacă Steaua (FCSB) în cupele europene, deci lumea va fi focusată pe meci. Şi nu joacă doar FCSB, ci şi Craiova şi Cluj. Dragnea a propus ca legea să fie prezentată în altă zi, când nu sunt meciuri. Olguţa n-a fost de acord, aşa că a ieşit scandal“, susţin surse din conducerea partidului.

Joi la amiază, biroul de presă al social-demcraţilor i-a anunţat pe jurnaliştii acreditaţi la PSD că Liviu Drganea va fi prezent, începând cu orele 21.00, în studioul RTV. Potrivit unor surse politice, Dragnea va explica, la tablă, cu cât vor creşte pensiile.

În paralel cu biroul de presă al PSD, ministerul Muncii a anunţat că, tot de la ora 21.00, adică în timp ce Dragnea va fi la RTV, va publica pe site proiectul complet al legii pensiilor. Iar vineri, începând cu ora 12.00, Lia Olguţa Vasilescu a programat o conferinţă de presă, în care va explica detaliat noua lege. „Olguţa e supărată foc. Spune că ea nu munceşte degeaba, ca alţii să culeagă laurii. De aceea a programat conferinţa de presă de vineri“, susţin sursele citate.

Anul trecut, în cazul legii salarizării unitare, Liviu Dragnea a procedat la fel: Ministerul Muncii a elaborat prioiectul, iar liderul PSD şi l-a asumat.

Liderul PSD se luptă din răsputeri să-şi refacă imaginea, în condiţiile în care modificările legislaţiei penale, care-i servesc în mod direct, l-au dus pe Dragnea la o cotă de încredere extrem de scăzută. Potrivit unor surse din conducerea PSD, Liviu Dragnea „se gândeşte serios“ să candideze la alegerile prezidenţiale de anul viitor, aşa că legea pensiilor şi legea salarizării unitare vor fi borne importante din programul său electoral. Potrivit calculelor PSD, prima majorare a pensiilor se va aplica începând cu 2019, an cu două rânduri de alegeri: europarlamentare şi prezidenţiale. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările