Sesiune extraordinară a Senatului pentru aprobarea unor ordonanţe de urgenţă. OUG privind intervenţia de urgenţă în cazul urşilor, pe ordinea de zi a plenului

Sesiune extraordinară a Senatului pentru aprobarea unor ordonanţe de urgenţă. OUG privind intervenţia de urgenţă în cazul urşilor, pe ordinea de zi a plenului

Senatul României

Biroul permanent al Senatului a decis convocarea unei sesiune extraordinare miercuri, în care plenul va fi informat asupra proiectelor de lege înscrise pe ordinea de zi pe care figurează şi ordonanţa de urgenţă a Guvernului care reglementează intervenţia de urgenţă în cazul apariţiei urşilor în rândul comunităţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Demersul este pentru a intra propunerea legislativă în procedură parlamentară, Senatul fiind primul for legislativ sesizat pe proiect.

Prin urmare, pe ordinea de zi a plenului de miercuri al Senatului este înscris proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora, în intravilanul localităţilor, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Un alt punct înscris pe ordinea de zi este proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 82/2021 pentru completarea Legii cetăţeniei române 21/1991. 

Citeşte şi Liber la vânătoarea la urs. În ce condiţii pot fi ucise animalele agresive

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările