Săptămâna în care Dan Voiculescu l-a ameninţat cu tribunalul pe Mihai Şora

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna trecută a început bine: MAE a deschis un centru de rezilienţă, o materie la fel de obscură pentru publicul larg precum guvernanţa. În aceeaşi zi, presa a relatat – citând surse total dezinteresate, desigur – că Dacian Cioloş i-ar fi propus lui Dan Barna ca nici unul, nici celălalt să nu candideze la preşedinţia USRPLUS.

A doua zi, pe 1 iunie, preşedintele Iohannis a distribuit pe Facebook o poză de când avea 17 ani, ministrul Ghinea a declarat ritos că ar fi nedrept ca şefului său de partid, Barna, să i se ceară să nu candideze, iar premierul Cîţu a evitat să comenteze eşecul atingerii ţelului de 5 milioane de persoane vaccinate.

Miercuri, Dan Voiculescu a anunţat că îl va da în judecată pe Mihai Şora, care l-a caracterizat drept „turnător cu ifose de intelectual”, după ce fondatorul Antenei 3 a publicat pe speze proprii un volum la Editura Academiei. În aceeaşi zi, un deputat AUR a fost condamnat definitiv la 2 ani de închisoare (cu suspendare), pentru că l-a bătut pe un şofer. Nu a trecut neobservat nici faptul că ministrul Ghinea a fost incapabil să explice cum s-a ajuns ca unei firme incluse în PNRR să-i fie alocaţi 600 de milioane de euro fără licitaţie.

Joi, în timp ce preşedintele României şi primarul Capitalei sărbătoreau ziua bicicletei în Herăstrău, PNL bloca în comisia juridică a Camerei anularea pensiilor speciale pentru primari. Pe seară, acelaşi partid o acuza pe Clotilde Armand că nu cooperează cu peneliştii conduşi de Burduja jr. în Sectorul 1, iar USRPLUS le reproşa peneliştilor şi udemeriştilor „ipocrizia neruşinată” pe care o manifestă în Parlament.

În ultima zi lucrătoare din săptămână, de la Iaşi a venit vestea că din prejudiciul de 2 milioane de euro pentru care a fost condamnat Relu Fenechiu, statul a recuperat 900 de euro.

Sâmbătă, firma care strânge gunoiul din Sectorul 1, pentru un sfert din bugetul acestei administraţii, a catadicsit să se reapuce de treabă, după zile-n şir în care a refuzat s-o facă, iar duminică nu s-a petrecut chiar nimic demn de a fi reţinut.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite