Reacţia premierului Cîţu după explozia de la Rafinăria Petromidia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Explozie şi incendiu la Petromidia
Explozie şi incendiu la Petromidia

Premierul Florin Cîţu a reacţionat după explozia de la Rafinăria Petromidia. Cîţu i-a solicitat şefului DSU, Raed Arafat, să analize, împreună cu specialiştii, dacă se impune luarea unor măsuri suplimentare de siguranţă, inclusiv evacuarea persoanelor din zona unde a avut loc explozia şi incendiul.

Premierul Cîţu a transmis că Raed Arafat l-a informat cu privire la explozia de la Petromidia imediat după producerea incidentului. Astfel, prim-ministrul i-a solicitat şefului DSU şi şefului IGSU, Dan Iamandi, să meargă la faţa locului şi să coordoneze personal intervenţia pentru salvarea persoanelor surprinse de explozie, cât şi să se asigure  că sunt alocate toate resursele logistice necesare pentru ca situaţia să fie sub control şi să fie evitate producerea altor victime. 

„De asemenea, i-am cerut şefului DSU să analizeze, împreună cu ceilalţi specialişti, dacă se impune luarea altor măsuri de siguranţă, inclusiv evacuarea unor persoane din zonă.

În acest moment, salvatorii intervin cu  3 autospeciale de stingere de la ISU Dobrogea, sprijinite de 9 autospeciale de stingere din Călăraşi, Ialomiţa, Tulcea şi Brăila. Acestor forţe li se adaugă  o autospecială pentru transportul victimelor multiple, un elicopter SMURD, 5 maşini de intervenţie SMURD şi 5 ambulanţe de la serviciul de Ambulanţă Constanţa”, a scris Florin Cîţu vineri, pe Facebook. 

Explozia de la Rafinăria Petromidia a avut loc la instalaţia de motorină. Sunt şase răniţi

O explozie puternică a avut loc vineri la rafinăria Petromidia, provocând accidentarea a cel puţin şase persoane, potrivit unor surse. Oficialii Rompetrol au precizat ulterior că incidentul a avut loc la instalaţia de motorină.

Dintre cele şase victime, una are arsuri pe 45% din suprafaţa corpului şi a fost transportată cu elicopterul SMURD la spital, una cu arsuri la nivelul feţei transportată la spital, una cu traumatism membru inferior, una cu traumatism lombar transportată la spital, una cu arsuri minore şi una persoană dispărută. Şi ultimele două victime au fost transportate la Spitalul Judeţean Constanţa.

Intervenţia pompierilor continuă la Năvodari, fiind în continuare pericol de explozie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite