Reacţia PNL după renunţarea la taxa Oxigen. Hilde Brandl: Bucureştiul se sufocă sub populismul şi incompetenţa Gabrielei Firea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti, Hilde Brandl, o critică pe Gabriela Firea pentru anunţarea taxei Oxigen, pentru ca apoi să o retragă în mod neaşteptat, ssţinând că aceasta e un „primar populist”.

„Gabriela Firea a renunţat la taxa Oxigen după ce a organizat o aşa-zisă consultare publică pe Facebook, cu toate că de un an ne ameninţă cu creşterea taxelor pentru bucureştenii mai săraci care au maşini mai vechi. Anunţul primarului Firea demonstrează încă o dată că o capitală europeană nu poate fi condusă de un primar populist a cărui singură grijă este să arunce în stânga şi în dreapta cu vouchere de toate tipurile”, arată preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti. 

Hilde Brandl susţine că până în prezent îşi cumpăraseră vigniete peste o mie de bucureşteni. „Firea a renunţat la această taxă deşi peste 1200 de bucureşteni şi-au cumpărat deja vignietele pentru acest an, ca urmare a votului Consiliului General de anul trecut, care prevedea interzicerea rablelor în Bucureşti şi taxa pentru centru. Aceşti oameni au plătit o taxă care era în vigoare, iar acum primarul spune că au greşit! Acum însă mai avem o problemă: Gabriela Firea se autopronunţă pe votul Consiliului General din martie, care teoretic trebuie să voteze renunţarea la taxă, pentru că aşa a decis Firea împreună cu câţiva prieteni de-ai ei de pe facebook”, arată reprezentanta PNL

Preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri liberali din Bucureşti susţine că înainte de luarea unor măsuri pnetru îmbunătăţirea calităţii aerului e nevoie de un studiu de impact. „PNL a arătat încă de la început că este nevoie de măsuri urgente pentru îmbunătăţirea calităţii aerului în Bucureşti, însă acestea trebuie să aibă în spate un studiu de impact, o analiză şi mai ales să vină în urma unui dialog real cu cetăţenii. Primarul Firea a refuzat însă de fiecare dată să dialogheze cu bucureştenii şi a preferat să cheltuie banii pe petreceri. Singura lecţie a mandatului său e că populismul şi incompetenţa nu sunt soluţii pentru o capitală european”, mai spune Brandl.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite