PSD vrea Referendum pentru demiterea preşedintelui Iohannis. Când ar putea avea loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presidency.ro
FOTO presidency.ro

În curând am putea avea două referendumuri - unul pentru justiţie, iar altul pentru demiterea lui Klaus Iohannis din funcţia de preşedinte, propunere formulată de senatorul PSD Şerban Nicolae la Antena 3.

„Mă gândesc că la finalul lunii aprilie să-l suspendăm pe Klaus Iohannis din funcţia de preşedinte, să-i asigurăm o vacanţă de 30 zile. Am putea să-l scutim de Summitul de la Sibiu. Apoi, pe 26 mai 2019, ar putea fi şi un referendum pentru demiterea sa din funcţia de preşedinte”, a precizat Şerban Nicolae, potrivit dcnews.ro.

Iohannis a declarat marţi că este „aproape hotărât” să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

"Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare.

Lăsaţi-mi o marjă, care se datorează nevoii unei analize aprofundate, unei discuţii aprofundate, fiindcă nu vreau să fac eu un referendum pentru ceva anume, dacă fac referendum atunci vreau să am parteneri nu numai partidele, probabil mai mult din Opoziţie, societatea civilă, românii care doresc să dea un semnal clar şi pentru asta pot să vă spun că, de o săptămână încoace, lucrăm foarte intens", a spus şeful statului.

Deputatul PSD Olguţa Vasilescu a declarat că deocamdată PSD nu are ce să comenteze despre organizarea unui referendum în ziua alegerilor europarlamentare, aşteptând ca preşedintele Klaus Iohannis să fie în sfârşit bărbat hotărât şi să vină să spună care este întrebarea pentru acest referendum.

Citeşte şi:

Olguţa Vasilescu, despre referendum: Eu zic să-l lăsăm pe preşedinte să şadă şi să cujete liniştit, aşa cum cujetă dumnealui de fiecare dată

Patru argumente pentru referendum pe 26 mai

„Aproape“ toate glumele stârnite de Klaus Iohannis: „No, unde vă grăbiţi, măi omeni buni? No, care-i baiu'?“

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite