PSD a depus o moţiune simplă împotriva ministrului Agriculturii Adrian Oros

PSD a depus o moţiune simplă împotriva ministrului Agriculturii Adrian Oros

FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

PSD a anunţat miercuri că a depus o moţiune simplă împotriva ministrului Agriculturii Adrian Oros. Intitulată „Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător: ministrul Adrian-Nechita OROS”, social-democraţii îl acuză pe ministru că a produs „un dezastru”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Vă înaintăm moţiunea simplă, iniţiată de deputaţi ai grupului parlamentar PSD”, a anunţat miercuri liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, în plenul Camerei Deputaţilor.

„Iată că după 17 luni de guvernare, nu aţi învăţat nimic, domnule OROS! Agricultura românească condusă de dumneavoastră, traversează cea mai neagră perioadă, iar acest lucru nu a fost cauzat numai de pandemie sau secetă, ci mai ales de incompetenţa, amatorismul şi mitomania de care daţi dovadă.

Cu alte cuvinte, este prea mare pălăria Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru capul dumneavoastră, domnule Adrian OROS”, notează PSD în textul moţiunii.

Liderul PSD Marcel Ciolacu anunţa de marţi că că 80.000 de fermieri din România suferă din cauza neacordării de despăgubiri pentru pierderile înregistrate în 2020 ca urmare a fenomenelor de secetă.
 
„Mâine depunem moţiunea pe agricultură. Aţi văzut ce se întâmplă în agricultură. Anul 2020 a fost secetă, nu există despăgubiri pentru secetă, nu există nici acciza la motorină dată pe anul trecut. Ai un an agricol compromis, iar tu nu faci nimic, ministru al Agriculturii, ca să funcţioneze anul 2021. Fermierii au început să fie executaţi de către bănci. Din ce să mai cumpere? Va fi un an compromis”, a declarat Ciolacu, citat de Agerpres.
 
Totodată, liderul PSD a precizat că „România are capacitatea să hrănească 50 de milioane de oameni şi noi am ajuns să avem deficit de balanţă comercială pe Ministerul Agriculturii de aproape două miliarde de euro”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările