Revolta primarilor a dat roade. Comisiile reunite de buget-finanţe au aprobat creşterea cotelor din impozitul pe venit pentru bugetele locale

Revolta primarilor a dat roade. Comisiile reunite de buget-finanţe au aprobat creşterea cotelor din impozitul pe venit pentru bugetele locale

Primarii par a câştiga lupta cu Guvernul PSD

Comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament au aprobat un amendament la Legea bugetului de stat pe 2018 creşterea cotelor defalcate din impozitul pe venit care se transferă bugetelor locale de la 71,5% la 100%. Măsura este luată pentru a compensa o parte din diminuarea cotei de impozitare a impozitului pe venit de la 16% la 10%.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, creşte cota din impozitul pe venit alocată bugetului local al judeţului de la 11,25% la 18%, iar cea alocată bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor creşte de la 43% la 66,8%. În paralel, scade procentul alocat direcţiei generale regionale a finanţelor publice/administraţiei judeţene a finanţelor publice de la 17,25% la 15,2%.

Creşterea cotelor are loc în contextul în care mulţi primari au criticat măsura Guvernului de scădere a impozitului pe venit, veniturilor primăriilor având de suferit.

Guvernul va compensa cu sume suplimentare din bugetul de stat scăderea veniturilor bugetelor locale, în urma diminuării impozitului pe venit de la 16 la 10%, a anunţat la începutul lunii noiembrie primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, la finalul întâlnirii reprezentanţilor Asociaţiei Municipiilor din România cu premierul Mihai Tudose, la discuţiile de la Palatul Victoria luând parte şi liderul PSD, Liviu Dragnea. Negoiţă a precizat că măsurile fiscale anunţate vor intra la adoptare în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările