Predoiu, ales prezidenţiabilul PDL în regiunea N-V. Falcă l-a devansat la Cluj

Predoiu, ales prezidenţiabilul PDL în regiunea N-V. Falcă l-a devansat la Cluj

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu FOTO Adevărul

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu este favorit în rândul democrat-liberalilor pentru statutul de prezidenţiabil din partea partidului condus de Vasile Blaga. Pedeliştii din cele şase judeţe ale regiunii Nord-Vest au votat sâmbătă ca viitorul candidat al PDL la alegerile prezidenţiale să fie Cătălin Predoiu, ccare a obţinut 77,31% din voturi, în timp ce contracandidatul Gheorghe Falcă a adunat 22,68%.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Vicepreşedintele PDL pentru regiunea Nord-Vest, Ioan Oltean, a anunţat că la alegerile interne pentru desemnarea candidatului PDL pentru cea mai înaltă funcţie în stat au votat aproximativ 15.000 de membri ai partidului din judeţele Cluj, Bihor, Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud.

Cătălin Predoiu a obţinut cel mai mare număr de voturi, respectiv 85%, în judeţul Bihor, iar cele mai puţine voturi, respectiv 49,7%, a adunat în judeţul Cluj, singurul judeţ unde a fost devansat de contracandidatul său, Gheorghe Falcă, care a avut 50,3% din voturi.

În celelalte judeţe din regiunea de nord-vest, Cătălin Predoiu a adunat mai multe voturi decât Gheorghe Falcă.

În Bistriţa-Năsăud, Predoiu a obţinut 77,76% din voturi, în Maramureş - 82,61%, în Satu Mare - 84,18%, iar în Sălaj - 84,64%.

Alegerile pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţie s-au desfăşurat sâmbătă, între orele 9.00 - 17.00, în 46 de secţii de votare din regiunea Nord-Vest.

Cei doi candidaţi PDL rămaşi în cursa pentru Preşedinţie, Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă, şi-au prezentat, marţi şi miercuri, proiectele de ţară în faţa membrilor partidului din judeţele Maramureş, Sălaj, Bihor şi Satu Mare, iar joi în faţa celor din Bistriţa-Năsăud şi Cluj.

În urmă cu o săptămână, au avut loc alegeri pentru desemnarea candidatului PDL la Preşedinţie în regiunea Nord-Est, unde democrat-liberalii au ales ca viitorul candidat al partidului la alegerile prezidenţiale să fie Cătălin Predoiu.

În 9 noiembrie vor fi organizate alegeri în regiunea centru, în timp ce în 16 noiembrie vor fi alegeri în regiunea Vest, iar în 23 noiembrie în regiunea Sud-Vest. Membrii PDL din regiunea Sud-Est vor fi chemaţi la urme în 30 noiembrie, cei din regiunea Sud în 7 decembrie, iar ultimul scrutin va fi în 14 decembrie, când vor vota democrat-liberalii din Bucureşti, Ilfov şi din diaspora.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările