Ponta, despre o posibilă remaniere: Am auzit numai laude la adresa Guvernului. Dragnea: Am vorbit cu Ponta despre acest lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întrebat dacă a vorbit cu preşedintele PSD Liviu Dragnea despre o posibilă remaniere a Guvernului, premierul Victor Ponta a declarat, luni, că a auzit numai laude la adresa Guvernului, însă se poate şi mai bine.

„Ieri şi azi n-am vorbit. Am vorbit în timp. Vorbim tot timpul. (...) Pe de o parte, am auzit şi ieri şi azi numai laude la adresa Guvernului, pe de altă parte, întotdeauna se poate şi mai bine“, a declarat premierul, potrivit Mediafax.

Victor Ponta a mai spus că se bazează pe ce spun atât liderii coaliţiei, cât şi sondajele de opinie, care arată că actualul executiv este „un Guvern bun“.

„Eu spun şi mă bazez pe ceea ce spun şi liderii Coaliţiei şi sondajele de opinie că este un Guvern bun, doar că întotdeauna se poate mai bine“, a spus Ponta, afirmând că membrii Guvernului sunt „evaluaţi în fiecare secundă şi în fiecare moment“, de la numirea în funcţie.

Premierul Victor Ponta le-a transmis jurnaliştilor că va anunţa atunci când va fi vorba despre o remaniere. „Remaniere ...Când o să fie cazul o să vă anunţ“, a spus Ponta.

Dragnea înclină spre o remaniere, după analiza activităţii miniştrilor

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că a discutat cu premierul Victor Ponta despre efectuarea unei analize asupra activităţii Guvernului, care poate duce şi la o eventuală remaniere, însă factorul principal este îmbunătăţirea activităţii Executivului, dacă există probleme.

„Ar trebui în perioada următoare, şi el (Victor Ponta - n.r.), şi noi, să ne gândim dacă este nevoie, poate nu este nevoie, de ceva schimbări în structura Executivului. Poate ca membri ai Guvernului sau poate ca secretari de stat. O analiză serioasă trebuie făcută. (...) După o perioadă de funcţionare a acestui Guvern, a oricărui Guvern, este nevoie de această analiză, adică până la finalul anului, care se poate termina nu neapărat cu schimbări de miniştri“, a spus Dragnea.

Liderul PSD a precizat că a avut discuţii pe această temă cu premierul atât duminică, la Congres, cât şi luni, la şedinţa BPN.

Liviu Dragnea a subliniat că această analiză cade în sarcina premierului, iar apoi acesta va conveni cu liderii PSD dacă se impun sau nu măsuri. „Dacă premierul va considera că are nevoie de o îmbunătăţire a activităţii într-un anumit domeniu sau nu, vom discuta şi dacă vom conveni acest lucru va avea tot sprijinul“, a precizat acesta.

„Discuţiile nu omoară pe nimeni“

Întrebat dacă premierul a fost de acord cu necesitatea acestei analize, Dragnea a precizat că a fost doar o discuţie, iar discuţiile „nu omoară pe nimeni“.

Liderul PSD a mai spus că inclusiv nemulţumirile mai vechi asupra activităţii unor miniştri vor fi luate în calcul în cadrul acestei analize, pentru că „fiecare element are greutatea lui“, însă a adăugat că „nu vrem să luăm gâtul nimănui“.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite