Petiţia anti-PSD din Danemarca se va extinde şi în alte ţări europene

Petiţia anti-PSD din Danemarca se va extinde şi în alte ţări europene

Petiţia anti-PSD se va extinde în alte ţări din Uniunea Europeană. Foto: Inquam.

Petiţia anti-PSD care a luat naştere la iniţiativa unor români din Danemarca a ajuns, vineri, la peste 62.000 de semnături, iar numărul acestora continuă să crească în fiecare oră. Cu toate acestea, dezbaterea pornită în jurul ei ar putea căpăta şi mai multă amploare, iniţiatorii ei propunându-şi să o traducă în cât mai multe limbi europene.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Avem veşti bune: răspunsul a fost unul favorabil. Pe scurt, reprezentanţii danezi au deschis o anchetă de investigaţie dacă Partidul Social Democrat din România mai respectă statutul PES. Politicieni danezi vor lua poziţie publică în favoarea iniţiativei noastre. Ce facem în continuare? Am decis să ducem demersul nostru mai departe. Aşa că am tradus scrisoarea în italiană, spaniolă, portugheză, franceză, germană şi suedeză şi dorim să contactăm partidele de orientare social-democrată din ţările respective cu aceeaşi cerere. Cu cât mai multe partide social-democrate europene susţin iniţiativa noastră cu atât este mai mare şansa ca PSD să fie suspendat sau exclus", se arată pe site-ul unde poate fi semnat documentul.

Orla Hav, parlamentar danez şi unul din liderii Partidului Social-Democrat, a anunţat că socialiştii din Danemarca vor ridica problema excluderii PSD din familia europeană din care face parte, Partidul Socialiştilor Europeni (PES).

Demersul a pornit de la comunitatea românilor din Danemarca, reprezentată de George Forlafu, care a trimis o scrisoare deschisă liderului social-democraţilor din ţară, în care i-au cerut să propună excluderea PSD din grupul politic european.

Scrisoarea, adresată lui Mette Frederiksen (40 de ani), fost ministru al Justiţiei, arată că PSD este un partid social-democrat ”doar cu numele” şi ”recurge la măsuri coercitive pentru a rămâne la putere”. Românii din Danemarca mai acuză PSD de distrugerea justiţiei şi a luptei anti-corupţie, precum şi de administrarea catastrofală a României. Parlamentarul Orla Hav a declarat că scrisoarea a fost primită, iar problema a fost discutată deja.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările