Paul Stănescu, săgeţi pentru Guvern: „Au ascuns numărul morţilor din pandemie. Coaliţia PNL-USR a inaugurat industria dispreţului faţă de adevăr”

Paul Stănescu, săgeţi pentru Guvern: „Au ascuns numărul morţilor din pandemie. Coaliţia PNL-USR a inaugurat industria dispreţului faţă de adevăr”

Paul Stănescu  FOTO: inquam Photos/ George Călin

Paul Stănescu, secretar general al PSD, este de părere că liberalii au ascuns numărul deceselor de Covid-19, iar respingerea înfiinţării unei comisii parlamentare de anchetă privind raportările acestor cazuri reprezintă faptul că liberalii nu vor să fie traşi la răspundere.

Paul Stănescu a transmis că „230 de parlamentari au votat ca numărul românilor morţi în pandemie să fie băgat sub preş”.

«Au respins înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă, propusă de PSD, care avea ca scop restabilirea adevărului. Mesajul a fost clar: liberalii care au ascuns numărul morţilor nu trebuie traşi la răspundere. Începând de ieri, Coaliţia PNL-USR a inaugurat industria dispreţului faţă de adevăr.

Recent, am spus că adevărul, faptele şi responsabilitatea sunt principalele arme cu care trebuie să luptăm împotriva pandemiei. Însă, acest guvern face lucrurile exact pe dos. Dar, minciuna are picioare scurte. Vom afla oricum, mai devreme sau mai târziu, câţi morţi au ascuns în statistici. Această majoritate parlamentară va rămâne în istorie pentru „îngroparea” morţilor în statistici false», a afirmat Stănescu, într-un comunicat de presă.

Social-democratul susţine că un motiv plauzibil pentru care liberalii încearcă din să îngroape cifrele reale este că lucrurile ar fi mult mai grave decât s-a spus.

„De la sutele de morţi anunţate iniţial de Voiculescu, presa a descoperit că sunt 5.000. Dar dacă sunt 10.000? Dacă sunt şi mai mulţi? PSD va face tot ce este politic posibil ca adevărul să iasă la lumină. Românii trebuie să ştie, nu–i aşa, domnule Cîţu? Voiculescu şi Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătăţii, sunt obligaţi să scoată la lumină datele corecte. De ce nu publică raportul anchetei interne despre care se spune că este gata? Îi şantajează cumva pe liberali? Sau vor să-l coafeze mai bine? Astfel de jocuri politice şi manipulări ale cifrelor sunt toxice, la fel ca toată guvernarea liberalo-useristă”, a conchis Stănescu.                                                                   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările