Parlamentarii PNL resping o înţelegere cu PSD pentru Guvern. Mesajele transmise de susţinătorii lui Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
32 de parlamentari PNL resping posibilitatea unei înţelegeri cu PSD Foto Inquam Photos / Octav Ganea
32 de parlamentari PNL resping posibilitatea unei înţelegeri cu PSD Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Mai mulţi parlamentari ai PNL, susţinători ai lui Ludovic Orban, au transmis marţi că nu susţin posibilitatea unei înţelegeri cu PSD pentru susţinerea Guvernului ca alternativă la actuala coaliţie.

32 de parlamentari PNL, susţinători ai lui Ludovic Orban, au postat marţi, mesaje pe Facebook prin care resping posibilitatea unei înţelegeri cu PSD pentru susţinerea Guvernului ca alternativă la actuala coaliţie. Mesajele liberalilor vin în contextul în care PNL împreună cu PSD au boicotat calendarul moţiunii de cenzură depuse de USR PLUS şi AUR, conform Hotnews.ro.

"Aşa începe totul... PSD cere. PSD comandă PNL ceea ce trebuie să facă. PSD să fie servit. PSD aşteaptă ca PNL de la guvernare să îi rezolve urgent ..... x, y, z. Indiferent de argumentele de bun simţ. Florin, are you kidding me? Cum de ne-ai adus aici? Tu lângă PSD şi negociindu-se pentru tine cu PSD? Incredibil. Dacă sunt colegi care - pe fondul unor tensiuni locale cu USR - PLUS, din motive de toate felurile, multe neimputabile lor (şi ştiu bine ce spun) - îşi justifică neputinţa colaborării cu USR - PLUS explicând cum, totuşi, ar fi mai bine să lucrăm cu PSD, pentru că s-ar putea face... treabă mai liniştit, aceştia, cumva, îşi asumă să pună umărul la distrugerea unui efort extraordinar de a duce Partidul Naţional Liberal unde este astăzi dar şi a destinului acestuia pentru următorii ani. Ştiu că s-au câştigat alegeri interne în partid cu acest discurs de atac la adresa USR - PLUS sub pretextul că aşa se întăreşte PNL. Peste noapte, fără muncă, doar din facebook, declaraţii şi satisfacţie dată pe un ton cât mai ridicat, după multele momente dificile din colaborarea cu USR -PLUS. Pe care le cunosc şi pe care le-am depăşit întotdeauna cu maturitate. Alternativa mă îngrozea. În general şi în special - suntem, totuşi la câteva luni după alegeri (ce încredere să aibă oamenii în seriozitatea noastră?). O spun direct: prefer să rămân un om corect pentru colegii mei. Ajungi să crezi că nimic nu este întâmplător. So, Florin, are you kidding me? Hope not. There will be consequences!", scrie  fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru (Bucureşti).

Şi fostul ministru al Finanţelor Alexandru Nazar, a respins o astfel de înţelegere.

"2024 este mult mai aproape decât pare. Ne aşteaptă un test important cu patru rânduri de alegeri. Îi invit pe colegii care cochetează cu opţiunea unei susţineri a PSD să reflecteze bine ce spaţiu de manevră din perspectiva reformelor ar mai avea un guvern liberal în respectiva ipostază. Cum vom putea duce la îndeplinire agenda de reforme pe care ne-am asumat-o? Cu ce costuri?”, scrie  fostul ministru al Finanţelor Alexandru Nazare, deputat de Prahova.

Iar deputatul de Argeş Alexandru Miuţescu a spus că soluţia cea mai bună pentru România este „menţinerea coaliţiei de dreapta”. 

„Consider că PNL poate continua guvernarea alături de partenerii din USR PLUS şi UDMR. Colaborarea dintre aceste forţe politice trebuie însă să fie bazată pe respect reciproc, respectarea angajamentelor şi a programului de guvernare. Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a dovedit şi în trecut că este un om echilibrat, deschis dialogului, capabil să negocieze în interesul ţării. Mai mult, s-a dovedit a fi un partener politic de încredere, care îşi respectă înţelegerile şi cuvântul dat. Sunt convins că soluţia cea mai bună pentru România este continuarea colaborării cu USR PLUS şi menţinerea coaliţiei de dreapta. Un guvern minoritar PNL, susţinut tacit de PSD, este inacceptabil din punct de vedere politic! O astfel de construcţie ar avea repercusiuni dezastruoase asupra Partidului Naţional Liberal, aşa cum s-a mai întâmplat… Am fost unul dintre cei care au criticat vehement formarea USL şi istoria a dovedit că asocierea cu PSD a fost una extrem de nocivă”, scrie deputatul de Argeş Alexandru Miuţescu.

Ionel Dancă, deputat de Vrancea şi purtător de cuvânt al PNL, a anunţat şi el că nu va accepta şi nu va susţine o nouă majoritate în Parlament cu PSD. 

”În calitate de deputat al Partidului Naţional Liberal, am fost ales de cetăţenii judeţului Vrancea pentru o guvernare liberală fără PSD, pentru dezvoltarea Romaniei, în care nicio regiune nu va mai fi lăsată în urmă, şi nu voi accepta şi nu voi susţine o nouă majoritate în Parlament cu PSD care a blocat dezvoltarea judeţului Vrancea şi a multor regiuni din ţară. #faraPSD”, susţine  Ionel Dancă.

Deputatul de Cluj Sabin Sărmaş afirmă că în opinia sa „orice colaborare cu PSD nu poate reprezenta decât trădare supremă pentru electoratul nostru”

”N-am întâlnit nici măcar o persoană care să ne voteze cu gândul că într-un oarecare viitor ne-am putea alia cu PSD. Am întâlnit, mai degrabă, reproşuri cu privire la parteneriatele nefireşti din trecut. Dincolo de bariere ideologice, de diferenţe majore de viziune, absolut fireşti, în opinia mea, orice colaborare cu PSD nu poate reprezenta decât trădare supremă pentru electoratul nostru, al Partidului Naţional Liberal. De aceea, îmi doresc să-i văd pe liderii noştri că judecă cu mintea limpede şi-şi asumă doar decizii care să restabilească şi să întărească încrederea colegilor de coaliţie cu care am plecat la drum în decembrie 2020.”, susţine  deputatul de Cluj.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite