Orban, despre numirea şi demiterea lui Marian Murguleţ ca secretar de stat în doar două zile: „O numire cam ciudată”

Orban, despre numirea şi demiterea lui Marian Murguleţ ca secretar de stat în doar două zile: „O numire cam ciudată”

Marian Murguleţ a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării la o zi de la numire. FOTO: News.ro

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că nu a înţeles motivul numirii lui Marian Murguleţ ca secretar de stat în Ministerul Cercetării, spunând că a fost o numire „cam ciudată”, însă înţelege motivul demiterii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Chiar nu înţeleg. Candidat pentru poziţia de secretar de stat în cadrul ministerului condus de domnul Teleman a fost validat un alt candidat în cadrul Biroului Executiv. Numirea domnului Murguleţ m-a surprins. Acuma sigur, premierul poate să aibă o preferinţă, dar nu o preferinţă acolo unde există o decizie a partidului. Numirea domnului Murguleţ, care nu este membru al PNL, a fost o numire cam ciudată. Nu am înţeles motivul numirii. Motivul demiterii l-am înţeles. Dar ştiţi că l-a mai demis o dată pe Murguleţ”, a transmis Orban, joi, într-o conferinţă de presă.

Marian Murguleţ a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării la o zi de la numirea în funcţie, potrivit deciziei publicate miercuri în Monitorul Oficial. Surse din PNL afirmă că numirea sa nu a avut acordul BPN şi nici nu a fost supus unei verificări prealabile. 
 
Decizia numirii lui Marian Murguleţ ca secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, condus de Ciprian Teleman, a fost publicată marţi în Monitorul Oficial, iar miercuri a fost publicată decizia de eliberare a sa din funcţie. Executivul nu a făcut încă nicio precizare pe această temă
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările